CROSSFIT GAMES NEWS

Games update 3: Marion Valkenburg Final day

En dan is het alweer donderdag: de finale dag voor Marion Valkenburg. Met een 9e plek in het algemeen klassement moest ze vandaag bij event 6 nog even goed haar best doen om zeker te zijn van een plekje in event 7: het Final event. Aan het Final event mocht enkel de top 10 deelnemen. Gelukkig wist Marion dat event 6 haar event moest zijn. En dat was ook zo!

Event 6: D-ball triplex
3 rondes for time:
12 thrusters 8o pounds/36 kg
6 bar muscle ups
3 D-ball cleans 100 pounds/45 kg

Vanaf het begin af aan lag Marion op een 3e plek. Na de tweede ronde haalde ze de nummer 2: Diana Stuart in. De nummer 1: Shellie Edington had een te grote voorsprong opgebouwd om nog in te halen, maar Marion wist uiteindelijk die 2e plek goed vast te houden. Dat betekende dat Marion zeker was van een finale plaats! Door haar 2e plek had ze zich als 5e gekwalificeerd voor de finale!


Event 7 Final event:
27 chest-to-bars
En dan 2 rondes: met een axle bar
12 deadlifts 125 pounds/56 kg
9 hang power cleans 125 pound/ 56 kg
6 jerks 125 pounds/56 kg

Als je wel eens met een axle bar hebt getraind, dan weet je dat een workout met een axle bar een stuk zwaarder is, vanwege de grip, dan met een normale bar. Marion wist tijdens het final event goed haar 5e plek te verdedigen en eindigde dan ook als 5e. De nummer 1: Shellie Edington had het echter een stuk zwaarder en eindigde als 8e in de final WOD. Maar vanwege haar enorm grote voorsprong kwam haar nummer 1 positie in het algemeen klassement niet in gevaar.

Marion is in het algemeen klassement als 5e geëindigd. Wat een geweldige top prestatie!

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.