CROSSFIT GAMES NEWS

Games Update 6: Road to the Final

En dan denk je bij het ingaan van het weekend de meeste workouts gehad te hebben, staan er gewoon nog 8 workouts op je te wachten! Dit wisten de atleten op dat moment nog niet hoor! Hoe zijn de workouts op zaterdag, de dag voor de finale, gegaan?

Event 8: Climbing Snail
3 rondes for time:
500m berm run
2 rope ascents
40-ft snail push
2 rope ascents

Elk jaar zit er wel een workout in The Games met een odd-object. Vorig jaar was dat ‘the pig’. Dit jaar is het de snail push. De snail is  een groot rond blok dat vooruit geduwd moest worden. Ieder jaar is het weer de vraag: welke atleet heeft het ‘kunstje’ het snelst door? Ook de rope ascents waren anders dan anders. Het touw begon namelijk niet vanaf de grond, maar een paar meter boven de grond. Dit betekende dat de atleten eerst naar het touw moesten springen, vervolgens een gedeelte legless moesten klimmen voordat ze hun voeten konden gebruiken. Dit gaf weer een geheel andere dimensie aan het touwklimmen.
Bij de mannen greep Brent Fikowski naar de overwinning en bij de vrouwen Samantha Briggs.

Event 9: The Seperator
Het event dat onderscheid moest maken tussen the best and the rest! De ring handstand push ups waren nu eindelijk aan de beurt. Tezamen met back squats, front squats, overhead squats en burpees over the bar, beloofde dit een pittige WOD te worden. Om de ring handstand push ups nog wat moelijker te maken, was een ‘kip’ met de benen niet toegestaan. Voor de mannen had Dave Castro bedacht dat ze eerst een muscle up moesten maken alvorens ze de handstand positie konden aannemen. De mannen moesten dus ring handstand push ups in hoge ringen doen en de vrouwen in lage ringen (gewoon vanaf de grond). Welke atleten wisten zich te onderscheiding? Bij de mannen was dat met een eerste plek: Cole Sager. Bij de vrouwen nam Kari Pearce de leiding.

Event 10: 100%
Dit event was ook wel alles of niets te noemen. Een zeer kort event:
For time:
40 box jumps
20 D-ball cleans 150/100 pound (68/45 kg)

Welke atleten zijn het meest comfortabel in ‘the red zone’. De zone waarin alles aan je lichaam pijn doet, maar je toch door moet zetten! Brent Fikowski won opnieuw bij de mannen. Bij de vrouwen was dit Alessandra Pichelli!

Met nog één dag voor de boeg staat op dit moment bij de mannen Mat Fraser ruim aan de leiding. Met een puntenaantal van 810 heeft hij een grote voorsprong op de nummer 2 Ben Smith met 650 punten. Op de derde plaats staat de Canadees Patrick Vellner.
Bij de vrouwen gaat Tia-Clair Toomey aan de leiding, maar het puntenverschil is nihil met de nummer 2 Katrin Tanja Davidsdottir, namelijk 728 punten tegenover 714 punten. Wie wordt The Fittest Woman on Earth 2016!

 

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.