WEDSTRIJDEN

Nederlanders en Vlamingen op The Belgian Throwdown

Aanstaande vrijdag gaat The Belgian Throwdown van start. De Belgian Throwdown is een driedaagse competitie gehost door Crossfit Da Vinci in Evere (Brussel). De Belgian Throwdown is één van de enige Throwdowns die een driedaagse competitie organiseert. De grote vraag is: wie is er na drie dagen competitie de meest fitte atleet of atlete?
Welke atleten uit Nederland en Vlaanderen kunnen we in de gaten houden?

Elite mannenlogo-Belgian-Throwdown-final-1
Aan The Belgian Throwndown doen veel internationale atleten mee. De geplaatste nummer 1 bij de mannen: Szymon Lesniewski, komt bijvoorbeeld uit Polen.
De gekwalificeerde nummer 2: Yohann Gigord uit Frankrijk en de nummer 3: Frederick Husson uit Italië.

Bij de mannen is er geen Nederlander die zich geplaatst heeft voor de finale, maar wel de Vlaming: Joeri Binet. Joeri heeft zich als 28e geplaatst voor de finale. Hij komt uit voor Crossfit Moves in Antwerpen. Zet ‘m op!

Elite vrouwen
Bij de vrouwen zijn de nummers 1 en 2: Carole Castellani en Lucie Berlano afkomstig uit Frankrijk. Allebei trainen ze bij Crossfit Lyon. De nummer 3: Anne-Sophie Koenig komt uit Duitsland en traint bij Hauptstadt Crossfit.

Bij de dames doen er gelukkig meer Nederlanders en Vlamingen mee.
De hoogst geplaatste, als 18e, is Eva Maes uit Antwerpen. Eva is geen onbekende in het damesveld. Op The Lowlands Throwdown eindigde ze afgelopen jaar als 12e. Zal ze met de top mee kunnen komen op The Belgian Throwdown?

Vlak achter Eva Maes heeft Michelle Decruy zich als 20e weten te plaatsen. Michelle komt uit voor Crossfit Kortrijk in Harelbeke. Ze is sterk op de gymnastic onderdelen. Nu maar hopen dat het ook wordt gevraagd op The Belgian Throwdown.

Als 22e is het Sarah Vangeel, van Crossfit Mol, die zich wist te plaatsen voor de finale. In april stond zij ook al op de Athens Throwdown.

Katrien Verbeiren van Crossfit Gym Project heeft zich als 24 geplaatst. In 2013 begon ze met Crossfit, daarvoor deed ze aan turnen en triathlon. Wat kan zij dit weekend laten zien?

Als 25e heeft Mieke van de Paar, ook van Crossfit Mol, zich geplaatst voor de finale. Zal dat stiekem een onderlinge strijd gaan worden tussen Sarah en Mieke?

De enige Nederlandse deelname komt van Ellen Gussinklo. Zij heeft zich als 30e geplaatst. Ze komt uit voor Crossfit Oost uit Aalten. Weet zij de Nederlandse eer hoog te houden?

Junioren
Op de Belgian Throwdown is er een aparte junioren divisie. Tot aan je 21e doe je mee in de junioren divisie. De top 10 gaat, vanuit de kwalificatie, door naar de finale. Twee Nederlanders hebben zich geplaatst voor de finale. Nota bene als nummer 2 en nummer 3.

Als nummer 2 heeft Michel Visser, van Crossfit Vlaardingen, zich gekwalificeerd. Deze 19-jarige weet zich al goed te mengen in de Nederlandse top. Vorig jaar eindigde hij op de Lowlands Throwdown als 25e.

Jordy van den Broek, de nummer 3 gekwalificeerde, traint en coacht bij Crossfit Elite Benefit Gym. Onlangs werd hij nog 12e bij de Tiglon series.
Lukt het de heren om dit weekend op het podium te eindigen? Eén ding weten we zeker: het belooft een mooie strijd te worden!

A photo posted by Michel Visser (@m_visser_) on

Masters
Als je boven de 40 jaar bent, doe je mee in de masters divisie. Net als bij de junioren gaat de top 10 vanuit de kwalificatie door naar de finale.
Bij de mannen heeft Gino Goossens zich als eerste geplaatst. Gino komt uit voor Crossfit Rotown, Barendrecht. Helaas zal hij niet meedoen aan de finale, omdat hij dan op vakantie is. Je kan niet alles hebben, zeggen ze dan.

Bij de dames masters heeft de Vlaming Elke Vanrenterghem, van Crossfit Brugge, zich als eerste geplaatst. Als voormalig Ironman atlete heeft ze het roer volledig omgegooid. Nu staat ze dus als best gekwalificeerde master atlete op de Belgian Throwdown.

De nummer twee is ook afkomstig uit Vlaanderen, namelijk Isabelle Steenhaut. Isabelle komt uit voor Crossfit Aalst. Naast Crossfit wedstrijden doet ze ook mee aan gewichthef wedstrijden.
Lukt het de dames om bovenaan in de rankings te blijven staan dit weekend?

Teams
In de team competitie gaan de beste 25 dames en heren teams door naar de finale. Bij de dames heeft het team: Crossfit Arnhem zich geplaatst. Onder de naam: Arnhemse meisjes.

Heel veel succes allemaal aankomend weekend!

 

 

 

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.