CROSSFIT GAMES NEWS

Tia-Clair Toomey óók op de Olympische Spelen

Twee weken geleden stond ze nog op The Crossfit Games en streed ze vijf dagen lang om de titel: ‘The Fittest Woman on Earth’. Daar wist ze een knappe twee plaats te bemachtigen! Maar The Crossfit Games waren niet haar enige doel! Haar tweede doel zijn de Olympische Spelen én ook daarvoor heeft zij zich, op het onderdeel gewichtheffen, weten te kwalificeren! Vannacht om 1.00 am worden de Olympische Spelen in Rio officieel ingeluid.

De 23-jarige Australische maakt dit jaar haar debuut op de Olympische Spelen. Ze zal uitkomen in de gewichtsklasse tot 58 kg.

Eén week na de Pacific Regionals was het Olympische kwalificatietoernooi voor het gewichtheffen. Daar zette Tia-Clair Toomey een Clean & Jerk van 109 kg en een Snatch van 85 kg neer. Met een puntentotaal van 194 en een derde plek verzekerde ze zichzelf van een plek op de Olympische Spelen.

Het zal moeilijk voor haar worden om, op dé wedstrijd waar alleen de aller besten aan meedoen, op het podium te eindigen. Zo staat het Olympische Record, bijvoorbeeld, neergezet door de Chinese Li Xueying, op 108 kg snatchen. De Chinese Chen Yanqing heeft het Olympisch Record op de Clean & Jerk met 138 kg. In een interview voor het Australische publiek, vertelt ze dat ze gaat voor een PR en ze hoopt in de top 20 te eindigen.

Tia-Clair Toomey zal op dag 3, maandag, van de Olympische Spelen om 20.30 uur in actie komen.

This trip has been an experience of a life time and so glad I get to do it with this guy…..#mymainman

A post shared by Tia-Clair Toomey (@tiaclair1) on

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.