Latest TRAINING Trainingstips VIDEO's

4 oefeningen om sterker te worden in de bottom positie van de squat

Herken je het probleem: je maakt een squat clean met een gewicht rond je PR. Je zet de pull in en vangt de barbell op in de bottom positie van de front squat, maar dan kom je er niet meer uit! Als je iets niet wil, is het vast blijven zitten in de onderste positie van de squat. Dus daarom hieronder 4 oefeningen om sterker te worden in die bottom positie van de squat, zodat dit probleem bij jou niet meer gaat voorkomen in de toekomst!

1. Pause front squat
Je maakt een front squat, maar onderin de squat blijf je 3 seconden stil zitten, voordat je weer omhoog komt.

2. Dead-stop front squat
Bij de dead-stop front squat begin je de squat vanuit de onderste positie van de squat. Voor de beginpositie leg je de barbell op de ‘safety spotter arms’. Ga in de full-squat positie zitten en probeer vanuit die positie de barbell te squaten.

3. 1 1/4 front squat
Je maakt een squat, maar voordat je helemaal omhoog komt, maak je eerst een ‘tussen hupje’ en zak je weer opnieuw in de bottom positie. Daarna kom je helemaal omhoog en maak je de front squat af.

4. Weighted box squat
De officiële benaming van deze oefening weet ik niet. Maar deze squat variant deed Crossfit Games Atlete Kristin Holte. Als je al bekend bent met de drie bovenstaande oefeningen kan je deze oefening gebruiken om je beenspieren net op een andere manier te prikkelen.

https://www.instagram.com/p/9oLqELx1NE/?taken-by=holtekristin

.

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.