Interviews TRAINING Trainingstips WEDSTRIJDEN

Athlete interview: Niels Verschuren

Over een kleine twee uur gaat de finale van de Lowlands Throwdown van start. Voor het laatste Athlete interview van deze serie laat Niels Verschuren, 2e Nederlander, ons meekijken in zijn voorbereidingen. In 2014 eindigde hij nog op een mooie 2e plaats in de finale. Lukt het hem in 2016 om weer op het podium te eindigen?

niels-verschurenJij bent als tweede Nederlander en vijfde overall geplaatst voor de finale van de Lowlands Throwdown aankomend weekend. Hoe is de kwalificatie verlopen?
Best prima. Het is en blijft natuurlijk een kwalificatie, dus sommige mensen had ik hoger in de ranking verwacht en sommigen wat lager. Ben enorm benieuwd hoe alles gaat uitpakken op het event zelf, maar de kwalificatie ging prima. Alles beter dan 2 km roeien.

In 2014 was je nog tweede op de Lowlands Throwdown. Hoe kijk je tegen aankomend weekend aan?
Ik heb zin in komend weekend. In 2014 had ik een goed jaar, maar er zitten ook slechtere jaren tussen zoals 2013 en 2015. Ik hoop dat dit jaar goed gaat!

Wie zie jij als je grootste concurrent?
Ik denk dat je niemand mag uitsluiten als concurrent en dat je vaak zelf je grootste concurrent bent. Als het mentaal goed zit komt de rest vaak ook wel goed.

De Lowlands Throwdown is een tweedaags event met vele verschillende workouts. Op wat voor soort workout/oefening hoop je?
Op zo veel mogelijk verschillende dingen. Hoe meer variatie hoe beter. Dat levert uiteindelijk ook een zo goed mogelijk test op!

Laatste vraag: op welke positie ga je eindigen?
Zo hoog mogelijk! 🙂

Heel veel succes Niels! En kom allemaal kijken naar deze toppers!

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.