Interviews WEDSTRIJDEN

Interview: Danielle van Etten (F45 – 49)

Danielle van Etten (Crossfit Schagen) heeft zich als derde geplaatst voor de finale van de Masters Throwdown aanstaande zaterdag. Danielle doet mee in de categorie 45-49 jaar. De eerste gekwalificeerde dame is de Hongaarse Frida Toth. Vibeke Kriegbaum uit Kopenhagen heeft zich in dezelfde leeftijdscategorie als tweede geplaatst. Gaat het Danielle lukken om dit weekend op het podium te eindigen? Danielle geeft ons een kijkje in haar voorbereidingen naar de Masters Throwdown toe!

Aankomend weekend is de Masters Throwdown. Jij bent als derde geplaatst voor de finale in de categorie F45 – 49. Wat zijn jouw verwachtingen voor de finale aanstaande zaterdag?
Dit is mijn tweede evenement van de Masters Throwdown. Vorig jaar was het wat kleiner, maar heel goed georganiseerd. Ik ga er weer vanuit dat de dames weer alles goed geregeld hebben. Nu er ook veel meer sponsors zijn en er een grotere locatie is, zal het anders aanvoelen dan vorig jaar. Nu met de Teens erbij denk ik dat de sfeer leuk en ontspannen is.

Wat vind je ervan dat er nu in Nederland ook een wedstrijd is met verschillende leeftijdscategorieën voor de Masters?Ik vind het super dat ze de masters hebben opgedeeld in verschillende categorieën, juist omdat naarmate we ouder worden die paar jaren dan een hoop verschil gaan maken. De meeste dames werken nog gewoon en zijn ook geen professionals. We krijgen allemaal wel eens te maken met blessures en dan kan je je niet meer meten aan een master van 40 jaar als je zelf bijna richting de 50 gaat. Je bent zelfs al een master met 35 jaar, dit jaar ook nieuw bij the Open!

De concurrentie is groot met onder andere medefinalisten van de Lowlands Throwdown afgelopen jaar. Gaat het jou lukken om een podiumplaats te bemachtigen?
Bij de masters in de 45+ categorie staan een hoop nieuwe namen. Ik heb geen idee hoe de dames zijn en wat ik kan verwachten. Een podiumplaats? Ik durf het niet te zeggen. Ik heb het wat rustiger aan moeten doen met trainen in verband met een heup blessure. Ik hoop dat ik vol gas kan gaan, maar het zal echter niet gaan meevallen.

Tijdens de finale van de Masters Throwdown zal je drie WODs gaan doen. Op wat voor WODs hoop je? Met welke oefeningen?
Ik hoop op WODjes met kracht en zwaar gewicht: een 1 of 2 RM of een ladder-workout. Daar hoop ik op te kunnen scoren! Squatjes zijn nu even niet zo prettig. En.. als hint zag ik Double Unders. Kom maar op! Ik hou ervan!

Wat zijn jouw doelen voor 2017?
Helaas heb ik mijn doel moeten bijstellen en zal ik dit jaar mijn lichaam meer rust moeten geven, zodat ik hopelijk mijn blessure meer tijd kan geven om te herstellen. Nu ga ik nog even genieten van deze wedstrijd samen met mijn sportmaatjes uit onze Schagerbox en genieten van de Teens!

 

Photo credits: Guido Holtman

 

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.