CROSSFIT GAMES NEWS WEDSTRIJDEN

Voorbeschouwing The Open 17.2

In de nacht van donderdag op vrijdag om 1.45 am wordt The Open workout 17.2 bekend gemaakt. Na de bekendmaking gaan Kari Pearce (nummer 5 van The Crossfit Games 2016) en Kristi Eramo (nummer 8 van The Crossfit Games 2016) het live tegen elkaar opnemen.
Wat hebben de twee dames met elkaar gemeen en wat kunnen verwachten voor 17.2? Maar allereerst een korte intro over de twee dames:

Kari Pearce
Kari Pearce is 27 jaar en komt uit in de North East regional. Kari Pearce heeft een turnachtergrond en is op latere leeftijd overgestapt op gewichtheffen, gevolgd door bodybuilding en uiteindelijk heeft ze voor Crossfit gekozen. Mede door haar brede achtergrond lukte het haar om binnen twee jaar tot de Crossfit top te behoren. Vorig jaar is ze als vijfde geëindigd op The Crossfit Games. De workout ‘Murph’ en ‘The Seperator’ (de workout met de ring handstand-pushups) wist ze op haar naam te schrijven. Daarnaast werd ze tweede op de handstand walk, de ‘climbing snail’ (de workout met touwklimmen en hardlopen) en ze werd derde op het finale-event.

Kristi Eramo
Kristi Eramo is ook 27 jaar en komt uit in de Central East regional. Kristi Eramo heeft een endurance achtergrond. Ze heeft aan diverse marathons en triatlons meegedaan. Vorig jaar maakte ze haar debuut op The Crossfit Games en wist ze gelijk als achtste te finishen. Ze finishte als tweede tijdens de ‘Ocean Swim’, derde op de ‘Ranch Trail Run’ en ze werd vierde op zowel de ‘Climbing Snail’ als ‘Redemption’ (het finale-event).

Kari Pearce vs Krisi Eramo
Als we de resultaten van de twee dames naast elkaar leggen dan zien we dat beide dames goed scoren op de endurance events.

Voorspelling The Open 17.2
Afgelopen jaar eindigden Kari Pearce en Kristi Eramo tijdens The Open 16.1 allebei op een gedeelde 49e plaats (worldwide). Zal 17.2 een redo worden van 16.1?

Wat ook opvallend is dat de afgelopen drie jaar de tweede Open workout een workout was waarbij je bonus tijd kon verdienen. De workout werd iedere keer verlengd met drie of vier minuten als je de vorige ronde kon voltooien binnen de time-cap. Weliswaar was 15.2 wel een redo van 14.2.

In deze workouts zien we dat een gymnastics-oefening wordt gecombineerd met een weightlifting-oefening, dus misschien gaan we handstand push-ups (een oefening waar Kari Pearce en Kristi Eramo allebei goed in zijn) gecombineerd met snatches terugzien in 17.2.

Dave Castro plaatste vandaag de onderstaande Instagram-post met de mededeling: 17.2. Wat zal het betekenen? Naar lucht snakken? Zal 17.2 dan een chipper workout worden? Of betekent het gewoon dat we gaan roeien in verband met het water?

17.2

A post shared by Dave Castro (@thedavecastro) on

Conclusie
De tweede workout van The Open is altijd lastig te voorspellen. Het kan van alles zijn. De verwachting is wel dat Dave Castro al onderscheid wil maken tussen ‘the best and the rest’. We gaan het zien. Alvast ontzettend veel succes met 17.2!

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

One thought on “Voorbeschouwing The Open 17.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.