NEWS Reportages WEDSTRIJDEN

Voorbeschouwing Tiglon Competitiedag 2

Aanstaande zondag is het alweer tijd voor de tweede competitiedag van de Tiglon Series. De top 32 mannen en de top 24 vrouwen zijn vanuit de kwalificatie door naar de competitiedag. Net als de vorige keer zal de competitiedag plaatsvinden bij Autotron Rosmalen. Alleen dit keer zijn alle workouts buiten!

Niels Verschuren gaf alvast de eerste hint voor de derde workout:

Favorieten mannen
Natuurlijk moeten we de top 3 vanuit de kwalificatie in de gaten houden: Stan van IJzendoorn (1e), Elwin ter Avest (2e) en Maarten de Groot (3e). Thorsten Bruning is 7e geworden in de qualifier, maar bij de afgelopen competitie behaalde hij een 2e plek. Ook een atleet als Kevin Go moet je altijd in de gaten houden en Niels Jaspers is er weer bij! Niels Jaspers kon er de vorige keer niet bij zijn, maar vorige jaar is hij overall (na alle 3 de competitiedagen) op een tweede plaats geëindigd.

Mike Corveleijn en Casper Goud zouden weleens voor een verrassing kunnen gaan zorgen. Beide atleten zijn conditioneel erg sterk. Misschien komt dat met deze buiteneditie wel goed van pas!

Favorieten dames
Leonie Henrich is terug! Tijdens de vorige competitiedag lag haar focus volledig op The Crossfit Open. Dit keer is zij er wel weer bij en behoort zij natuurlijk tot de favorieten. Leonie zal het gaan opnemen tegen de nummer 1 van de vorige competitiedag Karin Weijgers en de nummer 2 Annemieke van der Waals.
Als we gaan zwemmen, heeft Charlotte Maris een flink voordeel vanwege haar zwemachtergrond!
Lotte Heemstra kan bij de dames voor een verrassing gaan zorgen. In de qualifier liet zij zien dat ze op het gebied van kracht goed is, maar ook met een conditionele workout kan ze goed uit de voeten. Zowel in kwalificatie WOD 2 als 3 werd ze tweede!

There it goes… PR clean & jerk 95kg! ? #stiekemwasditde90 #toverdrank

Een bericht gedeeld door Lotte (@lotteheemstra) op

Kom aanstaande zondag, 21 mei, vooral kijken en kom natuurlijk ook jouw favoriete atleten aanmoedigen bij Autotron Rosmalen!

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.