CROSSFIT GAMES Interviews

Interview: Regional Atleet Belinda Bekker

Aanstaande vrijdag staat Belinda Bekker voor de allereerste keer op The Meridian Regionals. Wat vindt ze van de workouts? Op welke plek hoopt ze te eindigen? Wij vroegen het haar:

Volgende week starten The Regionals voor jou. Wat vind je van de workouts?
Ik vind de workouts erg leuk en kijk naar allemaal uit. Veel variatie en heel veel schouders die vol gaan lopen tijdens de WODs.

Wat vind je ervan dat Dave Castro dit jaar alleen maar dumbbells heeft geprogrammeerd en geen barbells? Is dat een voordeel voor jou of juist niet?
Ik vind het zeker jammer dat er geen barbells inzitten. Barbell cycling is één van mijn favoriete onderdelen. Ik vind het wel een interessante keuze van hem. Het zijn flinke gewichten voor de dumbbels en als ik bijvoorbeeld naar de deadlift kijk, doe ik 1000x liever 96 kilo deadliften aan een barbell ipv 2 kettlebells van 48 kilo. Het is een groot verschil.
Ik vind het wel erg leuk, omdat er nu veel meer gevraagd wordt van de balans en stabiliteit van de atleten. Met zware gewichten aan een barbell kom je nog weg met een minder ontwikkelde stabiliteit van bijvoorbeeld 1 schouder, maar met de dumbbells worden deze zwakheden bloot gelegd en dat vind ik uitdagend en leuk.

Zelf heb ik ervaren dat na een schouderblessure (ingescheurde spier vorig jaar rond The Open) met dumbbels werken mijn stabiliteit erg heeft verbeterd. Helemaal de laatste weken. Ik had altijd nog wel last met snatchen en toes to bar na de blessure, niet heel erg maar ik voelde het wel. Nu sinds het oefenen met de zware dumbbells is die pijn nagenoeg verdwenen. Dus eigenlijk ben ik heel erg blij dat Castro het geprogrammeerd heeft. Zelf had ik dit niet opgezocht, maar het is blijkbaar heel goed geweest voor mijn schouder.

Heb je na The Open een specifieke Regionals trainingscyclus doorlopen?
Ja, ik gebruik hogere gewichten en heb meer complexe vaardigheden aan mijn trainingen toegevoegd zoals: touwklimmen (legless) , handstand walk, strict muscle ups (deze mis ik helaas wel had ze graag gezien). Voor de rest is het niet veel anders dan dat ik normaal doe eigenlijk.

Wat is jouw tip voor atleten die ook graag naar een stapje verder willen komen in hun Crossfit carrière?
Plezier hebben is het allerbelangrijkste merk ik zelf! Als je leuk vind wat je doet, komen de resultaten ook! En luisteren naar je lichaam! Zelf heb ik ervaren dat je door niet luisteren vervelende blessures kan oplopen en dat kan erg lang duren. Vorig jaar ben ik bijna 4 maanden kwijt geweest aan mijn schouderblessure. Ik trainde wel, maar kon heel veel niet. Ik probeer nu door te luisteren en tijdig trainingen aan te passen dit zoveel mogelijk te vermijden.

Wat is jouw doel tijdens The Regionals? Rond welke plek hoop je te eindigen?
Mijn doel was de Regionals halen. Nu is mijn doel elk event te mogen doen, dan ben ik al erg gelukkig. Dave Castro heeft een ‘minimum work requirements’ aan elke WOD gekoppeld. Als je die niet haalt, lig je eruit. Maar haal je dat wel dan mag je door. Dat is mijn doel!
Ik hoop wat events te kunnen finishen. Ik merk dat er veel tijd verloren gaat in de events aan bijvoorbeeld na elke 7 herhalingen ‘iets’verplaatsen: dumbbells naar het juiste vak brengen, pionnen verplaatsen etc. Dat is nog even wennen allemaal. Maar ik heb er super veel zin in en wil ook proberen te genieten van elke seconde! Het is nog zo moeilijk te beseffen dat ik er serieus sta volgende week.

WOD Athletes wenst Belinda Bekker ontzettend veel succes en plezier natuurlijk op The Regionals! Vanaf vrijdag volgt er een dagelijkse update over Belinda op The Meridian Regional!

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

One thought on “Interview: Regional Atleet Belinda Bekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.