CROSSFIT GAMES Latest NEWS Reportages Sanctioned Events WEDSTRIJDEN

5 Nederlandse podiumplaatsen op The CrossFit Lowlands Throwdown!

The CrossFit Lowlands Throwdown 2019 zit erop! Voor het eerst werd er in Nederland een sanctioned event georganiseerd. Dit betekende dat The Lowlands Throwdown tickets voor The CrossFit Games mocht uitdelen. De winnaars bij de elite dames, heren en teams verdienden een spot voor The CrossFit Games dat in augustus gehouden wordt in Madison. Doordat The CrossFit Lowlands Throwdown een sanctioned event is geworden, was het deelnemersveld sterker en Internationaler dan ooit te voren. De beste Nederlandse en Internationale CrossFitters werden afgelopen weekend uitgedaagd met een zevental pittige workouts.

Elite mannen en vrouwen
Zowel bij de elite heren als de elite dames is de overwinning naar een Internationale atleet gegaan. Bij de mannen heeft de Amerikaan Ryan Sowder gewonnen. Bij de vrouwen was de Zweedse Alice Mile de beste. Bij de dames was de strijd om het Games ticket spannend tot op het allerlaatste moment. Het verschil met de Belgische Manon Angolese was zo klein dat de winnaar van het laatste event de winnaar van The CrossFit Lowlands Throwdown zou worden (en tevens een ticket voor The CrossFit Games verdient). Uiteindelijk was Alice Mile de beste.

De beste Nederlander bij de mannen was Elwin ter Avest. Hij eindigde op de 23e plaats. Elwin begon het weekend goed door derde te worden op de 1600 m run. Thorsten Bruning zat Elwin op de hielen. Hij is 26e geworden. Ook Thorsten zette met een 5e plaats zijn beste prestatie neer op de 1600 m run. 

Leonie Henrich is bij de dames de beste Nederlandse geworden. Leonie is op een knappe 15e plaats geëindigd. Na vrijdag moest ze een flinke inhaalslag maken. Tijdens de laatste workout, de WOD met zware clean and jerks, is Leonie 7e geworden. Dit is haar beste prestatie van het weekend.

Belinda Bekker en Gwenny Loman zijn resp. op de 20e en 21e plaats geëindigd. Belinda heeft op de laatste dag nog een flinke comeback gemaakt door onder andere 7e te worden op WOD 19.5. Dit was de workout met thrusters en chest-to-bars. Linda Keesman is 26e geworden op haar eerste sanctioned event. Ook zij sloot het weekend goed af door tijdens de laatste workout 7e te worden. Kendra Pennings is op de 30e plaats geëindigd. Zij behaalde ook een 7e plaats, maar dan op de workout met thrusters en bar muscle-ups.
De 34e plaats was voor Sarah Postema en Rosalie Suurd behaalde de 36e plaats. Voor alle dames was dit hun eerste sanctioned event. Kortom, ze mogen allen trots zijn op hun prestatie!

Teams
Team Vondelgym had aan het begin van het jaar al een ticket naar The CrossFit Games bemachtigd door eerste te worden op The CrossFit Fittest in Capetown. Dit weekend lieten zij opnieuw zien dat ze thuishoren op het WK. Team Vondelgym: Sven Verheul, Jeremy Reijnders, Sigrid Koolhaas en Nienke van Overveld zijn op de derde plaats geëindigd!

Team Barbells Prepared is eerste gewonnen en heeft een ticket naar The CrossFit Games verdiend. Het team van Laura Horvath (Team Mayhem Europe) is tweede geworden.
Naast Team Vondelgym deden er nog twee Nederlandse teams mee, namelijk ‘Team CrossFit Westenwind‘ en ‘Team Vondelgym Rebels‘. ‘Team CrossFit Westenwind’ is 14e geworden en ‘Team Vondelgym Rebels’ is op de 17e plaats geëindigd. Joey Soeterings deed met een Internationaal team mee, genaamd Pumpbar International. Zij zijn 18e geworden.

Masters
De Nederlandse masters hebben voor de meeste medailles gezorgd dit weekend. Bij de mannen 35 – 39 jaar hadden we bijna een geheel Nederlands podium. Nolan Mooney behaalde het zilver en Michael Wilson pakte het brons. Dennis Kok en Johan Tokkie eindigden op een vierde en vijfde plaats (resp.). De eerste plaats was voor de Slovaak Frantisek Heribán. Nederlander Stefan Kok is 8e geworden.
Bij de dames 35 – 39 jaar heeft de Nederlandse Donna Bliek een medaille in de wacht gesleept. Zij behaalde het brons. In deze categorie deden veel Nederlandse dames mee. Sophie Matthijs is 5e geworden. Jinga Gosschalk, Loraine Pengel en Berlinda Verweij eindigden respectievelijk op de 8e, 9e en 10e plaats. 

Bij de mannen 40+ was Bas Caspers de enige Nederlander in de finale. Hij is derde geworden. Bas had bijna het zilver bemachtigd. Het verschil met de nummer 2 was maar 1 punt. 
De Nederlandse dames 40+ eindigden net naast het podium. Mariska Mathewisen eindigde als 4e. De vijfde plaats was voor Marjan Lemmers. Madelon Baans is 8e gewonnen. Monique Leeuw moest halverwege de competitie, door omstandigheden, helaas stoppen.  

Teens
Bij de tieners 16 – 17 jaar stonden er vier Nederlanders aan de start. Demi Bosma slaagde er bijna in om een podiumplek te bemachtigen. Helaas is ze met maar een paar punten verschil toch vierde geworden. Sanne Keizer eindigde op de 7e plaats en Imme Buesink is 10e geworden. Bij de jongens deed Sander Jansen mee. Hij is in een sterk deelnemersveld 8e geworden. 

The CrossFit Lowlands Throwdown 2020
Zojuist is ook de wedstrijddatum voor volgend jaar bekendgemaakt. Opnieuw zal The CrossFit Lowlands Throwdown een sanctioned event zijn. Dit betekent dat er opnieuw CrossFit Games tickets te verdelen zijn. De finale gaat plaatsvinden van 29 mei t/m 31 mei. 

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.