Latest TRAINING

5 redenen waarom jij moet beginnen met CrossFit!

Speciaal voor degene die nog niet crossfitten of voor als jij een vriend/vriendin wil overtuigen om ook te gaan crossfitten. Dit zijn 5 redenen waarom jij CrossFit sowieso een keer moet proberen!

1. Verbeter je fitheid en gezondheid
Dit is voor velen de voornaamste reden waarom ze beginnen met CrossFit. En dat is niet voor niets!
Met CrossFit ontwikkel je vele aspecten van sport:
– kracht
– uithoudingsvermogen
– flexibiliteit
– snelheid
– balans
– coördinatie
– behendigheid

2. CrossFit verveelt nooit
CrossFit is een allesomvattende sport. De drie hoofddisciplines zijn: gewichtheffen, gymnastics en atletiek/duursport. Tijdens CrossFit worden allerlei vormen van beweging gebruikt: duwen, trekken, stoten, hardlopen, klimmen, zwemmen, tillen en springen. Er wordt gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, ringen, touwen, zandzakken, kettlebells en tractorbanden. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het binnen CrossFit gebruiken om jouw fitheid te verbeteren!

3. De mensen ofwel de ‘community’
In principe train je voor jezelf en heeft iedereen z’n eigen doelen, maar toch CrossFit je altijd met elkaar. Dit is één van de grootste verschillen in vergelijking met trainen in een sportschool. De gezelligheid en de positieve energie die de mensen in de box jou geven, zorgen ervoor dat jij iedere keer weer terugkeert naar de box om een WOD te doen. Je wordt aangemoedigd om alles uit jezelf te halen. Ook al ben je als laatste nog bezig met een workout, je staat er nooit alleen voor. De anderen slepen je door de WOD heen!

 4. Je bent altijd wel ergens goed in!
Doordat CrossFit zo’n allesomvattende sport is, is er altijd wel een discipline waarin jij uitblinkt! Kom je net pas kijken in een CrossFit box en heb je nog lang niet zoveel kracht als anderen, excelleer jij misschien wel in een WOD met hardlopen. Iedereen heeft z’n eigen strengths en weaknesses. 

5. Look better naked!
Na een paar weken CrossFit zal je al merken dat je lichaam er beter, ofwel fitter en gespierder, uit gaat zien. Wie wil dat nou niet! Tuurlijk hangt dit ook af van jouw voedingspatroon. En voor de dames onder ons: geen zorgen, je wordt niet gelijk een bodybuilder!

 

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.