Latest VOEDING

8 tips: Hoe blijf je fit en gezond op reis?

Reizen voor je werk of vakantie zorgt altijd voor een onderbreking van je gewoontes. Voor sommigen is dat heerlijk, voor anderen een vloek. Wil je lekker fit en gezond blijven op reis? Lees dan deze 8 tips.

1. Inkopper: zoek een CrossFit box in de buurt. Altijd tof om op andere plekken mee te trainen en je hebt in korte tijd een stevige workout te pakken.

2. Is er geen box? Goede alternatieven zijn: een speeltuintje waar je bodyweight oefeningen kunt doen (neem ook je springtouw mee) en een rek kunt gebruiken, een gym waar ze CrossFit materialen hebben, een rondje hardlopen of een zwembad.

3. Sport het liefst in de ochtend. Aan het eind van een pittige werkdag heb je wellicht geen puf meer of je collega’s nodigen je uit voor een etentje en daar gaan je goede voornemens!

4. Boek een appartement in plaats van een hotel. Op die manier kun je je eigen eten klaarmaken en gekoeld bewaren in een koelkast. Zoek dan meteen de dichtstbijzijnde supermarkt op waar je jouw favoriete producten kunt krijgen. Wees flexibel om genoegen te nemen met alternatieven. Misschien hebben ze niet je favoriete kwark, maar Griekse yoghurt kan ook een goede optie zijn. Ook kun je zelf je tussendoortjes kopen die je voor de dag meeneemt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nienke van Overveld (@nienkevanoverveld) op

5. Neem je eigen eten mee voor het vliegtuig. We weten allemaal dat vliegtuigeten, nja, niet superlekker is (om het netjes te zeggen). Neem dus lekker je eigen eten mee: bananenbrood, fruit, rauwkost, gevulde wraps, noten.

6. Zoek van tevoren uit waar de healthy hotspots zijn op jouw bestemming. Zo weet je meteen waar je in de buurt lekker en gezond kunt eten. Wanneer je uitgenodigd wordt voor een etentje, kijk of je online het menu kunt vinden. Zo kun je van tevoren al goede keuzes maken en kom je daar niet in de verleiding. Vraag ook gerust of bepaalde dingen vervangen kunnen worden. Vraag gewoon extra groenten in plaats van frietjes. Saus of dressing kunnen meestal wel apart geserveerd kan worden. Zo bepaal je zelf de portie.

7. Ben je bang dat je te weinig eiwit binnen krijgt tijdens je vakantie? Buiten dat je in de lokale supermarkt kunt kijken wat er te krijgen is, kun je ook producten van thuis meenemen. Denk aan eiwitpoeder, eiwitrepen of beef jerky.

8. Blijf voldoende drinken (en nee, geen alcohol ;)). Op reis ben je vaak druk met andere zaken en kan het zijn dat je vergeet om genoeg te drinken. Neem een fles mee onderweg en drink regelmatig een kop thee (of af en toe koffie). Hou je wat betreft drinken aan je normale patroon: ga dus niet ineens een pumpkin spice latte drinken wanneer je altijd gewoon zwarte koffie drinkt. Eet je normaal een salade als lunch? Neem dan niet een vette hap nu je niet thuis bent.

Kelly Hendriks
Hey, ik ben Kelly Hendriks en gastblogger voor WOD Athletes over alles dat te maken heeft met voeding. CrossFit: ik heb mijn hart verloren aan deze sport. Ik merk dat voeding enorm leeft binnen onze community. Er is momenteel zo’n overkill aan (mis)informatie dat het vaak moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien. Ik wil jou als CrossFitter graag de juiste informatie geven. Ik doe dat op basis van goed gefundeerd wetenschappelijk onderzoek (en ja, er is ook zoiets als “wetenschappelijk”onderzoek) over voeding en sport. Dit vertaal ik voor jou naar de praktijk, zodat jij er je voordeel mee kunt doen. De laatste jaren geef ik vooral voedingsadviezen aan CrossFitters. Dit doe ik vanuit CrossFit Gymert. Ik vind CrossFitters een van de meest interessante groepen sporters, vooral vanwege de diversiteit van de sport, maar ook de bijbehorende motivatie. Of je nu beginner bent of wedstrijdatleet, een voedingsadvies op maat is altijd mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van mijn artikelen? Stuur deze dan vooral naar info@kellyhendriks.nl
http://www.kellyhendriks.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.