Latest NEWS Reportages WEDSTRIJDEN

Ter Avest en Weijgers winnen TIGLON Series 2018

Afgelopen weekend was de grote finale van de TIGLON Series 2018! De TIGLON Series is een driedelige Nederlandse CrossFit competitie. Afgelopen zaterdag en zondag was de laatste, alles beslissende competitiedag van 2018 in de Expo Haarlemmermeer. Wie is er overall het beste na drie competitiedagen?
Event 1
Voor de allereerste keer vond er ook een workout op zaterdagavond, na de briefing, plaats. Event 1 was in 15 minuten zoveel mogelijk meters maken op de ski-erg. Er zat wel een addertje onder het gras. Na één minuut werden alle schermpjes van de ski-erg naar beneden geklapt, waardoor de atleten niet meer konden zien hoe snel ze gingen, hoeveel meter zal al hadden afgelegd en hoelang ze al bezig waren. Ook mochten er geen coaches tijdens de workout aanwezig zijn, zodat de atleten geen stiekeme hints konden krijgen.

Nadat het stopteken werd gegeven, was bij de mannen Danny ter Bork het beste en bij de vrouwen had Madelon van Zanten de hoogste score neergezet. 

Event 2
Event 2 bestond onder andere uit single unders en push ups op een halter. Tja, dan blijken single unders opeens veel lastiger dan double unders. Ook voor de ‘push ups op een halter’ zagen we verschillende technieken. Sommige atleten pakten de halter bijvoorbeeld heel breed vast. En voor anderen bleken ‘push ups op een halter’ een stuk lastiger (instabieler) dan gewone push ups. Bij de mannen ging de top 3 overall nek aan nek. Casper Goud ging lang aan de leiding, maar tijdens de laatste paar reps werd hij toch ingehaald door Elwin ter Avest en Roel Bruinhof. Bij de vrouwen won Karin Weijgers.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door TIGLON Series (@tiglon_) op

Event 3
Het derde event van competitiedag 3 bestond uit rope climbs en dumbbell squats. Bij de mannen snelde Dennis Kok in een tijd van 3,17 min naar de finish. Bij de vrouwen won Charlotte Maris met 13 seconden verschil op de nummer 2 Gwenny Loman.

Finale workout
Na Event 3 werden alle atleten op het veld geroepen. Net als in de kwalificatieweek mochten de atleten kiezen uit twee workouts. De workout met de meeste stemmen werd de finale workout. De atleten konden kiezen uit Isabel (30 snatches) of Grace + 10 kg (30 clean and jerks). Zowel de mannen als de vrouwen kozen voor Isabel.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door TIGLON Series (@tiglon_) op

De finale workout begon met Event 4: 1 km bike-erg. Na 5 minuten startte Event 5: Isabel.
Voor Event 4 was de vraag: wie kan er het snelst 1 km op de bike-erg afleggen én wie kan het beste omgaan met de pijn en de verzuring in de benen? Bij de mannen was Ramon Brugman veruit de snelste. In 1,218 min. was hij klaar met de 1 km. Deze overwinning heeft ervoor gezorgd dat hij uiteindelijk derde is geworden op de competitiedag. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Linda Keesman.

Met verzuurde benen startte na 5 minuten gelijk Event 5: Isabel. Bij de mannen won de overall leader: Elwin ter Avest en bij de vrouwen kwam Manon Kranendonk als snelste over de finish.

Podium competitiedag 3
Bij de dames zagen we een geheel nieuw podium. Linda Keesman mocht op de hoogste trede van het podium staan. Rosalie Suurd is tweede geworden en de derde plek was voor Gwenny Loman.
Bij de mannen maakte Elwin ter Avest zijn favorietenrol waar door eerste te worden. Roel Bruinhof bemachtigde het zilver en de derde plaats was voor Ramon Brugman.

Podium overall competitie
De TIGLON Series is een driedelige Nederlandse CrossFit competitie, dus de belangrijkste vraag is: welke atleet is na drie competitiedagen verspreid over een jaar het fitste? De top 10 overall verdient een mooie geldprijs.

Bij de dames was net als vorig jaar Karin Weijgers het fitste. Linda Keesman wist op het laatst Charlotte Maris nog in te halen. 
De top 10 bij de dames:
1. Karin Weijgers
2. Linda Keesman
3. Charlotte Maris
4. Madelon van Zanten
5. Rosalie Suurd
6. Gwenny Loman
7. Manon Kranendonk
8. Maxime Huybers
9. Yvonne Duineveld
10. Romy van Dijk

Ook Elwin ter Avest wist zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Roel Bruinhof is tweede geworden en Casper Goud eindigde als derde overall.
De top 10 bij de mannen:
1. Elwin ter Avest
2. Roel Bruinhof
3. Casper Goud
4. Max Welten
5. Danny ter Bork
6. Mark Voss
7. Ramon Brugman
8. Marco Uppelschoten
9. Joey Soeterings
10. Stan van IJzendoorn

In 2019 zal er geen nieuw TIGLON Series seizoen starten, maar er worden al nieuwe plannen gemaakt. In de zomer van 2019 worden de plannen voor de TIGLON Series bekendgemaakt.

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.