CROSSFIT GAMES Latest NEWS Sanctioned Events The CrossFit Games The Online Qualifier The Open

CrossFit Games Rulebook is uit: dit is wat je moet weten!

Het moment is daar! CrossFit Inc. heeft eindelijk officieel bekendgemaakt hoe het nieuwe CrossFit Games seizoen eruit gaat zien en hoe atleten zich kunnen kwalificeren voor The CrossFit Games. In het overzicht hieronder lees je de belangrijkste regels en veranderingen.

Vanuit The Open
De overall top 20 dames en heren vanuit The Open verdienen een spot voor The CrossFit Games. Daarnaast verdient de nummer 1 vanuit ieder land een ticket voor The CrossFit Games. 

Belangrijk om te weten:
– Als een atleet Nationaal kampioen wordt en de atleet staat ook in de top 20 overall, dan wordt het ticket toegewezen aan de volgende atleet op het overall leaderboard (de nummer 21 etc).
– Als een atleet uit de top 20 overall zijn spot afwijst of voor teams kiest, dan gaat het ticket naar de volgende atleet op het overall leaderboard.

Nationaal kampioen
Om als Nationaal kampioen een ticket voor The CrossFit Games te verdienen, moet:
– er in het land in ieder geval één officiële CrossFit box zijn. 
– de atleet alle Open workouts Rx uitvoeren
– de atleet gejureerd zijn door een geregistreerde judge of een video inzenden om de score te valideren
– de atleet (top 5 uit elk land) alle workouts filmen. 

Belangrijk om te weten:
– als de Nationaal kampioen zijn uitnodiging voor The CrossFit Games afwijst, wordt niet de nummer 2 uitgenodigd.

Sanctioned event
De winnaar van een sanctioned event (beste man, vrouw en team) verdient een ticket naar The CrossFit Games.

Belangrijk om te weten:
– als een atleet meerdere sanctioned events wint, dan gaat er één ticket naar de nummer 2 van het laatste sanctioned event waaraan de winnende atleet heeft deelgenomen. 
Bijvoorbeeld: Mat Fraser heeft The Dubai Championship gewonnen en wint daarna ook The Rogue Invitational (mei). Dan gaat het ticket naar de nummer 2 van The Rogue Invitational en niet naar de nummer 2 van The Dubai Championship. Als Mat Fraser daarna ook nog meedoet aan The French Throwdown (juni) en weet ook dit event te winnen dan gaat het ticket uiteindelijk naar de nummer 2 van The French Throwdown en niet naar de nummer 2 van The Rogue Invitational.

– als een atleet Nationaal kampioen wordt en een sanctioned event wint, dan gaat het ticket naar de nummer 2 van het sanctioned event die de betreffende atleet het laatste heeft gewonnen. 

– als een atleet in de top 20 overall eindigt en wint één of meerdere sanctioned events, dan gaan de tickets naar de nummers 2 van de betreffende sanctioned events. Als de nummer 2 van het sanctioned event al een spot voor The CrossFit Games heeft verdiend, dan gaat het ticket naar de nummer 3 enzovoort.

Teams
Een team, bestaande uit twee mannen en twee vrouwen, kan zich alleen kwalificeren voor The CrossFit Games door een sanctioned event te winnen. In totaal zijn er 14 sanctioned events waar teams een spot kunnen verdienen. The CrossFit Italian Showdown heeft geen teamcompetitie.

Belangrijk om te weten:
– een team mag twee reserve atleten selecteren: één man en één vrouw.

Teens en Masters
De leeftijdscategorieën voor de teens en de masters zijn hetzelfde gebleven. Ook zal de top 200 vanuit The Open zich nog steeds kwalificeren voor The Online Qualifier. Vanuit The Online Qualifier kwalificeert uiteindelijk de top 10 per leeftijdscategorie zich voor The CrossFit Games. Dit was voorheen de top 20.

Drugs testen
– alle gekwalificeerde atleten voor The CrossFit Games zullen getest worden op doping.
– alle geregistreerde atleten (er is getekend bij aanmelding) kunnen random, zonder aanleiding, 365 dagen per jaar getest worden.

Transgender atleten
Voor het eerst is er een aparte transgender policy opgenomen in het rulebook. Alle transgenders dienen officiële documenten te bezitten omtrent hun geslacht. Voor transgender vrouwen (man naar vrouw) zijn er specifieke aanvullende ‘eisen’. Check hiervoor het rulebook.

Wil je alles precies doornemen, lees dan het officiële rulebook.

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.