Latest TRAINING Trainingstips WODs

Endurance training in CrossFit

CrossFit is een allesomvattende sport. Het doel van CrossFit is daarom ook om een zo allround mogelijke atleet te worden. Dit betekent dat je sterk moet zijn, snel, power vol, flexibel, behendig, maar ook conditioneel goed. Voor veel crossfitters is uithoudingsvermogen een heikel punt. Hoe kan je dat verbeteren? 

Tijdens een training in de CrossFit box doe je meestal na de warming up een krachtoefening of een skill gevolgd door een WOD. Vaak duren de WODs tussen de 8 en 20 minuten. Verrast je trainer dan opeens door een lange workout te programmeren, is dit voor velen een uitputtingsslag.
Naar mate je langer CrossFit, word je vanzelf handiger met de barbell. Ook gymnastics onderdelen gaan steeds beter, want opeens heb je, bijvoorbeeld, de handstand push-ups door.
Maar wat als er hardlopen in een WOD voorkomt? Meestal kan je de groep dan in tweeën verdelen: een groepje dat zich verheugt op het hardlopen en, vaak is dat de grootste groep, een groep die alleen al bij het idee van hardlopen een zucht slaakt.
Na afloop van zo’n workout hoor je bij veel atleten: ik moet vaker gaan hardlopen of ik moet echt aan mijn conditie gaan werken!
Maar hoe doe je dat? En hoe kan je dat binnen je reguliere CrossFit trainingen inpassen?

 

De meeste CrossFit Top atleten hebben daarom ook niet voor niks een aparte endurance coach. Één van de bekendste endurance coach is Chris Hinshaw. Chris Hinshaw traint onder andere Mat Fraser en Katrin Davidsdottir. We hebben allemaal kunnen zien hoe sterk Mat en Katrin óók waren op de endurance workouts tijdens The Crossfit Games.

Chris Hinshaw biedt endurance training op maat aan (betaald). Je kan dan kiezen uit twee verschillende programma’s. Beide trainingsprogramma’s bevatten iedere week twee endurance trainingen. Maar hij biedt ook gratis trainingen aan!

Iedere maandag publiceert Chris Hinshaw gratis trainingen op zijn website: vier verschillende hardlooptrainingen en een zwem-, fiets- en roeitraining. De hardlooptrainingen zijn onderverdeeld in vier categorieën:
– Aerobic Threshold: training op een gemiddelde intensiteit. Met als doel je conditie verbeteren.
– Lactate Threshold: training met een hoog volume (lange afstand intervallen) op een hogere intensiteit. Je hebt weinig rust tussen de sets.
– VO2 Max: de training bestaat uit korte intervallen op een hoge intensiteit. De rust tussen sets is langer.
– Speed/Strenght Endurance: extreem hoge intensiteit training bestaande uit korte (minder dan 60 seconden) intervallen.

Deze trainingen zijn bedoeld om te combineren naast je reguliere Crossfit trainingen. Je kan dus zelf kiezen, aan de hand van deze trainingen, aan welk conditioneel gedeelte je wilt werken. Elke training wordt uitgebreid uitgelegd en zijn goed opgebouwd.

De link naar de workouts vindt je hier!

Dus wacht niet langer en work on your weakness!

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.