CROSSFIT GAMES Latest NEWS Sanctioned Events

Fraser en Briggs eerste CrossFit Games 2019 atleten!

De eerste atleten hebben zich gekwalificeerd voor The CrossFit Games 2019! Afgelopen week vond het eerste sanctioned event plaats: The Dubai CrossFit Championship. De beste man, vrouw en team ontvingen een ticket voor The CrossFit Games 2019.

Mannen
Zoals verwacht was de wedstrijd bij de mannen al gauw beslist. Na 4 van de 10 events pakte Mathew Fraser de leiding en gaf zijn nummer 1 positie niet meer uit handen. Fraser verdiende met zijn prestatie een spot voor The CrossFit Games. Bjorgvin Karl Gudmundsson eindigde op de tweede plaats.

Vrouwen
Bij de vrouwen daarentegen was het spannend tot aan de allerlaatste workout. Na 9 events waren de verschillen tussen de nummers 1 t/m 4 nihil. Bij het ingaan van Event 10 ging Sam Briggs aan de leiding met 717 punten. Jamie Greene volgde met maar 1 punt achterstand. Op de derde plaats stond Karin Frey met 711 punten en met 710 punten volgde Sara Sigmundsdottir als vierde. Kortom, bij het ingaan van het laatste event maakten deze vier atleten nog kans op een ticket naar The CrossFit Games. 

Het finale event was een mooie combinatie van weightlifting en gymnastics:

4 rounds
6 Bar muscle-ups
3 Devils press (85lbs/55lbs)

3 rounds
15 Toes-to-bar
60 Double-unders

2 rounds
30 Wall balls (30lbs/20lbs)
5 Cleans (100kg/70kg)

Then
20m OH lunges with 1 dumbbell (10m right/10m left)

Een lange tijd gingen Sam Briggs en Jamie Greene gelijk op. Uiteindelijk wist Sam Briggs het verschil te maken op de heavy wall balls. Sam Briggs was dan ook de enige dame die de workout wist te finishen. Deze winst leverde Briggs een ticket op naar The CrossFit Games 2019!

Teams
Ook het eerste team dat naar The CrossFit Games gaat is bekend: CrossFit Invictus. 
Team CrossFit Invictus bestaat uit bekende namen: Lauren Fisher, Regan Huckaby, Tommy Vinas en Rasmus Wisbech Anderson.

Bron titelfoto: Dubai CrossFit Championship, Craig Kidwell

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.