CROSSFIT GAMES Latest NEWS Sanctioned Events The CrossFit Games The Online Qualifier The Open The Regionals WEDSTRIJDEN

Gaat het CrossFit Games seizoen 2019 opnieuw veranderen?

Het gerucht gaat dat het CrossFit Games seizoen 2019 opnieuw zal gaan veranderen. Zo zou het zomaar kunnen dat er geen Regionals meer komen in 2019!

Armen Hammer, een CrossFit vlogger, heeft verschillende geruchten gehoord dat er in 2019 een hoop gaat veranderen in de CrossFit wereld. 

The Regionals worden misschien vervangen door een Online Qualifier net zoals bij de masters en teens. Een ander gerucht is dat atleten tijdens verschillende events gedurende het seizoen punten kunnen verdienen. De atleten met de meeste punten worden vervolgens uitgenodigd voor The CrossFit Games. 

Armen Hammer vertelt in zijn video ook dat er bij CrossFit HQ grote veranderingen plaatsvinden. Vlak na The CrossFit Games is het mediateam verkleint. De focus zou meer komen te liggen op ‘CrossFit Health’ en minder op The CrossFit Games. Pat Sherwood, één van de bekende teamleden van het mediateam, maakte geen onderdeel meer uit van het mediateam van The CrossFit Games, maar is overgeplaatst naar ‘CrossFit Health’.

Eén van de belangrijkste redenen voor deze verandering zou zijn: het financiële plaatje. The Open, waar wereldwijd duizenden mensen aan meedoen, levert niet genoeg op om The CrossFit Games en The Regionals te bekostigen, aldus Armen Hammer. Dit zou tevens een verklaring kunnen zijn waarom niet alle masters en teens events van The CrossFit Games live werden uitgezonden dit seizoen. 

Nogmaals, het zijn allemaal geruchten. Als er daadwerkelijk veel gaat veranderen in het wedstrijdseizoen van The CrossFit Games dan zullen we daar ongetwijfeld snel meer over horen.

Bekijk hieronder zelf de vlog van Armen Hammer terug:

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.