Latest WODs

Hero WOD Chad

Ben je nog op zoek naar een workout om al jouw kerstcalorieën eraf te trainen? De Hero workout ‘Chad’ is daar uitermate geschikt voor!

De afgelopen weken is de Hero workout Chad enorm populair geworden. Op 14 december deelde Dave Castro een video op Instagram waarop te zien is hoe hij maar liefst 1000 box step ups met een weightvest doet, of ook wel genaamd Hero WOD Chad. Sindsdien wordt de workout overal ter wereld in CrossFit boxen geprogrammeerd.

Hero WOD ‘Chad’
1000 box step ups (box van 20” met een 45/35-pound (20/16kg) vest) 

Op 29 oktober pleegde Chad Wilkinson zelfmoord. Chad was een vriend van Dave Castro. Chad was aan het trainen om de hoogste berg van Zuid-Amerika te beklimmen: de Aconcagua. Ter voorbereiding op deze beklimming deed Chad regelmatig 1000 box step ups met een backpack op zijn rug.

Het was helemaal niet de bedoeling van Dave Castro om de CrossFit community aan te sporen de workout Chad te gaan doen. Toch is het een enorm mooi gebaar, ook naar de familie van Chad. “I was blown away by the number of people doing this,” zei Dave Castro.

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.