CROSSFIT GAMES Latest The Open TRAINING Trainingstips

Hoe bereid jij je voor op The Open 2019?

Op 21 februari start The CrossFit Open. The Open is een uniek moment in het jaar waarop jij jezelf kan meten met de topatleten, maar ook met de rest van de wereld! Of je nu een maand aan CrossFit doet of al een paar jaar, iedereen beleeft zijn of haar persoonlijke hoogtepunten en iedereen kan vanuit The Open nieuwe doelen stellen. Als crossfitters kan je nou eenmaal altijd wel ergens beter in worden. 

Je hebt nog 5 weken de tijd om je klaar te maken voor The Open. Er zijn een aantal factoren waar je de komende periode op kan letten als je goed wil presteren tijdens The Open:

15 oefeningen
Volgens Ben Bergeron, trainer van CrossFit Games Champion Mat Fraser en Katrin Davidsdottir, zijn er ongeveer maar 15 oefeningen die je hoeft te trainen voor The Open. Dave Castro bedenkt wel elk jaar minstens één nieuwe oefening om aan The Open toe te voegen. In 2016 was dit de Overhead Walking Lunge. In 2017 waren dit de dumbbell oefeningen en in 2018 kwam de handstand walk voor het eerst in The Open. Er zijn ook veel oefeningen die niet snel in The Open voor zullen komen, zoals sled pushes of odd objects.

Verbeter je conditie en doe veel metcons
De kans dat een 1RM terugkomt in The Open is klein. Dit zou namelijk betekenen dat één lift voor 20% meetelt in het eindresultaat, aangezien The Open uit 5 weken en dus 5 workouts bestaat. Men wil de fitste atleten eruit halen en niet de atleet met de sterkste lift.
Let op! Je weet natuurlijk nooit wat Dave Castro voor dit jaar bedenkt!
Doe de komende periode dus veel metcons en barbell cycling workout. Ga de uitdaging met jezelf aan. Go to that dark place. Zorg ervoor dat je bent voorbereid op een workout zoals 18.5: 

The Muscle up
Ieder jaar komt de muscle up weer terug in The Open. Dat is niet voor niets, aangezien dit één van de oefeningen is waarbij de beste atleten zich kunnen onderscheiden van de rest. Kan jij bijna de muscle up? Besteed er de komende weken dan net nog even extra aandacht aan, zodat jij ze kan tijdens The Open! Hier vind je nog 3 tips.

Hetzelfde geldt voor double unders. De double under is ook zo’n jaarlijks terugkerende oefening. Met nog 5 weken voor de boeg gaat het jou zeker lukken om een paar double unders te kunnen voor de start van The Open als je nu consequent gaat oefenen!

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.