Latest TRAINING Trainingstips

Hoe maak je hardlopen leuk voor crossfitters?

Endurance workouts en vooral de workouts met hardlopen, zijn niet de workouts waar menig crossfitter om staat te springen. Toch is hardlopen een structureel terugkerend onderdeel in de CrossFit sport en daarom erg belangrijk om regelmatig te trainen. Maar hoe maak je het hardlopen dan leuker?

#1 Shuttle sprints
Shuttle sprints geven een andere dimensie aan hardlopen. Vaak zijn het de langere afstanden waar crossfitters tegenop zien. Shuttle sprints zijn kort en explosief. Laten crossfitters daar vaak goed in zijn. Door meerdere sets te maken, werk je toch een goede hardlooptraining af. 
Een mooi voorbeeld vanaf minuut 15:50.

#2 Hardlooptechniek oefeningen
Techniekoefeningen voor het hardlopen zijn altijd goed om regelmatig aan je trainingsschema toe te voegen. Als je met een groepje traint, zijn techniekoefeningen ook nog eens erg leuk om te doen!

#3 Trailrunning
Velen vinden hardlopen over de straat maar saai, zeker als ze een langere afstand moet afleggen. Maar woon jij in de buurt van een bos, heuvels of is er een mountainbike parcours vlakbij huis, ga daar dan eens hardlopen. Soms moet je een beetje creatief zien. Maar je zal zien dat hardlopen op zo’n parcours de tijd veel sneller laat gaan!

#4 Obstacle runs
In Nederland worden tegenwoordig veel obstacle runs georganiseerd. Een obstacle run is een mooie combinatie tussen hardlopen en regelmatig een krachtsinspanning verrichten.

#5 De speeltuin
Bekijk voordat je gaat hardlopen of er een speeltuin of fitnesspark in de buurt is (die zie je tegenwoordig steeds vaker). Combineer het hardlopen met een mini-WOD.

 

Een bericht gedeeld door Ben Smith (@bsmit13) op

#6 Combineer hardlopen in een WOD samen met oefeningen die je wel leuk vindt om te doen!
Als je echt erg opziet tegen hardlopen in een workout, maak dan een workout voor jezelf waarbij je hardlopen combineert met oefeningen die jij juist heel erg leuk vindt om te doen!

#7 Train het hardlopen samen met anderen
Samen trainen geeft je een extra motivatie en biedt een stok achter de deur om te gaan. Hardlopen wordt ook veel leuker als je het samen doet, zeker als je techniekoefeningen en shuttle sprints in de training verwerkt.

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

One thought on “Hoe maak je hardlopen leuk voor crossfitters?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.