CROSSFIT GAMES Latest NEWS Sanctioned Events

Internationaal deelnemersveld op The CrossFit Lowlands Throwdown; zes Nederlandse elite atleten naar de finale!

De kwalificatie van The CrossFit Lowlands Throwdown zit erop! De uitslag is nog niet officieel, maar wij kijken alvast vooruit naar de atleten die zich hoogstwaarschijnlijk gekwalificeerd hebben. De finale van The CrossFit Lowlands Throwdown zal gaan plaatsvinden van 31 mei t/m 2 juni in Apeldoorn.

Elite atleten
Zoals verwacht zullen we in de finale vooral veel Internationale atleten gaan zien. Zowel bij de elite mannen als bij de elite vrouwen heeft de top 40 zich gekwalificeerd voor de finale. Bij de elite mannen hebben twee Nederlanders zich geplaatst voor de finale. Thorsten Bruning is de beste Nederlander. Hij is als 29e door naar de finale. Op plaats 33 volgt Elwin ter Avest. Beide atleten komen uit voor CrossFit Twente.
Canadees Cedric Lapointe is als beste door de kwalificatie gekomen. 

Bij de elite dames hebben 4 Nederlanders zich gekwalificeerd voor de finale. Leonie Henrich zette van de Nederlanders de beste score neer. Zij is 6e overall geworden. Belinda Bekker is als 28e door naar de finale. Ook Noortje Bleeker heeft het ontzettend goed gedaan. Zij is op een verrassende 31e plaats geƫindigd.
Linda Keesman is ook door naar de finale. In The Open deed ze het al erg goed. Nu staat zij als 33e op het sanctioned event. De laatste Nederlandse dame, die zich gekwalificeerd heeft, is Kendra Pennings. Kendra is 39e geworden en mag zich met deze knappe klassering aan het rijtje met gekwalificeerde Nederlanders toevoegen.

Teams
Team Vondelgym heeft in de kwalificatie laten zien dat ze toch echt thuishoren bij de wereldtop. Team Vondelgym heeft zich in Kaapstad al gekwalificeerd voor The CrossFit Games, toch doen ze ook mee aan The CrossFit Lowlands Throwdown. Ze hebben zich als 6e geplaatst voor de finale. Ze zijn 6e geworden onder andere achter het team van Rich Froning: CrossFit Mayhem Freedom. Zij zijn als eerste door naar de finale.
Naast Team Vondelgym heeft ook Team CrossFit Westerwind zich gekwalificeerd voor de finale. Zij zijn 17e geworden. Ook het tweede team van Team Vondelgym (Team Vondelgym Rebels) heeft zich als 20e geplaatst voor de finale.

Masters en teens
Bij de masters en teens zullen we meer Nederlanders in de finale gaan zien. Bij de masters (35+ en 40+) en teens (16 – 17 jaar) heeft de top 10 zich gekwalificeerd voor de finale. 

Dit zijn de Nederlandse masters die zich gekwalificeerd hebben (de uitslagen zijn nog niet officieel).

Masters 35+
Sophie Matthijs (3e)
Johan Tokkie (4e)
Donna Bliek (5e)
Michael Wilson (6e)
Stefan Kok (7e)
Berlinda Verweij (8e)
Nolan Mooney (10e)
Jinga Gosschalk (10e)

Masters 40+
Bas Caspers (4e)
Mariska Meuwissen (4e)
Monique Leeuw (5e)
Marjan Lemmens (7e)
Madelon Baans (8e)

Teens (16 – 17 jaar)
Demi Bosma (4e)
Sander Jansen (10e)
Imme Buesink (10e)

Van 31 mei t/m 2 juni is de finale van The CrossFit Lowlands Throwdown in Omnisport Apeldoorn. De winnaars bij de elite heren, dames en teams verdienen een ticket naar The CrossFit Games 2019!

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.