CROSSFIT GAMES Interviews Latest The Regionals

Interview Pacific Regionals atleet: Billy Pullen

Gastblogger Mijndert Burger is voor een CrossFit-vakantie vier weken lang aan het trainen in Thailand. In zijn eerste gastblog kon je over zijn eerste ervaringen met CrossFit lezen. Zijn trainer in Thailand ‘Billy Pullen’ is tevens een Regionals atleet. Mijndert greep de kans om hem te interviewen:

Hoe lang doe je al CrossFit en hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
Ik doe nu 5 jaar aan CrossFit. Een vriend nodigde mij uit om een keer mee te gaan naar zijn box. Sindsdien ben ik eraan verslaafd, met de sport en de community.

Je hebt nu al twee keer meegedaan aan The Regionals en gaat nu op voor je 3keer. Hoe is het om daar te staan en mee te doen aan The Regionals?
Sporten tijdens The Regionals is epic, omdat de beste atleten in die regio meedoen. Tegelijkertijd is het publiek ook altijd super enthousiast en zweept de boel enorm op. Spanje was twee jaar geleden echt geweldig maar dit jaar doe ik mee in Sydney en dat wordt misschien wel nog beter!

Zoals je zegt heb je op veel plekken getraind. Wij hebben elkaar ontmoet in Thailand, Phuket. Zijn er verschillen in CrossFit per regio?
CrossFit is CrossFit waar je ook bent. De enige twee verschillen zijn de standaarden van coaching en de verschillende communities en culturen. De sfeer van een community bepaalt een hoop.

Je hebt mijn voedingsschema gemaakt en je begeleidde mij gedurende mijn periode in Thailand. Want zijn jouw basisregels voor zo’n plan?
Ik volg zelf niet een bepaald dieet, maar ik zorg dat ik de juiste dingen eet. Inderdaad heb ik op vrijdagavond mijn cheatnight haha. Eet gewoon de goede dingen en wees consistent.

Jouw trainingen zijn anders dan de andere coaches hier. Zo is jouw warming-up vrij intens en zwaar. Hoe bepaal jij wat je gaat doen tijdens een warming-up?
Tijdens elke warming-up moet je hartslag omhoog en moet gelijk worden aan de intensiteit van de workout. Is het dus een intense en zware workout, dan zal de warming-up dat ook zijn.

Je gaat nu beginnen aan The Regionals in Sydney. Wat beschouw jij als je sterke- en zwakke punten?
Mijn sterke punten zijn voornamelijk alles met gymnastics. Dus elke workout met gymnastics ga ik goed volbrengen. Ik heb niet echt zwakke punten, maar heb het afgelopen jaar met een knieblessure gelopen waardoor ik niet echt kon squaten, rennen of springen dus dit heeft mijn progressie wel in de weg gezeten.

Als je het dan toch over je training hebt, hoe ziet een gemiddelde trainingsweek voor jou eruit?
Ik deel mijn weken in met zware en minder zware dagen. Maandag en dinsdag train ik zwaar gevolgd door een rustigere dag op woensdag waarbij ik vooral minder activiteiten uitvoer. Donderdag, vrijdag en zaterdag train ik dan weer hard en veel. Op zondag doe ik niet veel en blijf ik zo ver mogelijk bij de box vandaan.

Dit wordt al jouw 3e Regionals, heb je rituelen voordat je gaat sporten of is het meer een moment opname?
Ja het is vooral een moment opname. Ik word erg stil als ik de wedstrijd in ga en visualiseer vooral wat er gedaan moet worden tijdens de workout. Rituelen heb ik niet. Ik ben alleen erg stil.

Jouw vriendin is Miss Zuid-Afrika finaliste geweest en jullie reizen nu samen de wereld rond. Hoe kunnen we jullie volgen?
Ik prijs me enorm gelukkig dat ze mijn vriendin is en dat we samen de wereld rondreizen. We hebben samen een Instagram-account @casualtiesoftravel en hier gaan we ook onze toekomstige avonturen op posten. In de komende drie jaar gaan we naar Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika en Europa. Het idee is om dat met een camper te doen. We willen reizen combineren met trainen en mijn wedstrijden, dus dat gaat enorm leuk worden!

Als laatste vraag: heb je nog magische tips voor beginners, gevorderden en aspirant Regionals atleten?
Zorg goed voor je lichaam en zorg dat je recovery net zo’n prioriteit is als je workout. De meeste atleten sporten hard, maar vergeten de warming-up of recovery trainingen. Zo ontstaan blessures en daar kom je niet snel vanaf. De meeste blessures zijn te voorkomen met maar 30 min. recovery training per dag!

Je kan de rondreizende Regionals atleet Billy Pullen via zijn Instagram-account: @bpullen1 en @casualtiesoftravel.

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.