CROSSFIT GAMES Latest NEWS Sanctioned Events The CrossFit Games The Online Qualifier The Open The Regionals WEDSTRIJDEN

Nederland krijgt ook een CrossFit Games kwalificatietoernooi!

Langzaam maar zeker wordt er steeds meer bekend over de toekomst van The CrossFit Games. In totaal komen er 16 kwalificatietoernooien, waarbij atleten zich kunnen kwalificeren voor The CrossFit Games. Al eerder was bekend dat er CrossFit Games tickets verdeeld zullen worden tijdens de Dubai CrossFit Championship en de Granite Games. Inmiddels zijn ook de locaties van 9 andere kwalificatiewedstrijden bekendgemaakt, waaronder Nederland!

Voor Nederland zou Amsterdam ‘the place to be’ moeten worden. Om welke wedstrijd het gaat in Amsterdam, is nog niet bekend. Andere locaties zijn: China, Australië, IJsland, Cape Town, Ohio, Miami, Del Mar en Frankrijk.

Hoe kunnen atleten zich kwalificeren voor The CrossFit Games?

Elite atleten
Atleten kunnen zich kwalificeren voor The CrossFit Games door Nationaal kampioen te worden tijdens The Open. Daarnaast verdient de winnaar van een CrossFit Games kwalificatiewedstrijd (zoals de Dubai CrossFit Championship) een spot voor The CrossFit Games. Om er zeker van te zijn dat er geen topatleten achterblijven, zal aankomend jaar de top 20 vanuit The Open ook worden uitgenodigd voor The CrossFit Games. 

Teams
Teams kunnen zich alleen kwalificeren voor The CrossFit Games door een kwalificatiewedstrijd te winnen. In eerste instantie werd gedacht dat ook het beste team per land zich automatisch vanuit The Open kwalificeert voor The CrossFit Games. Dat is dus niet zo!
Een andere wijziging is dat een team niet meer aan strikte regels hoeft te voldoen. Een team hoeft bijvoorbeeld niet meer in dezelfde box te trainen. Zo kan je een ‘superteam’ samenstellen van vier atleten uit vier verschillende landen. Zoals het er nu naar uitziet, zullen er maar 16 teams zich kwalificeren voor The CrossFit Games.

Masters en teens
Voor de masters en de teens gaat er weinig veranderen. Zij zullen na The Open nog steeds een Online Qualifier gaan doen. Het aantal masters- en teens atleten dat zich vanuit The Online Qualifier kwalificeert voor The CrossFit Games zal wel minder worden. De exacte aantallen zijn nog niet bekend. Het doel hiervan is om de masters en teens ook in het middelpunt van de belangstelling te laten staan tijdens The CrossFit Games.

The CrossFit Games
Hoe The CrossFit Games er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Als The Open winnaars vanuit alle landen door mogen naar The CrossFit Games dan zullen er meer dan 300 atleten aan de start verschijnen. Hoogstwaarschijnlijk gaat er gewerkt worden met een eliminatiesysteem. Alleen de beste atleten blijven dan over. Op deze manier moet The CrossFit Games een spannende, Internationale wedstrijd worden om naar te kijken.

Zodra er meer nieuws naar buiten komt, zal wodathletes.com dit zo snel mogelijk publiceren. Stay tuned!

Bekijk de video van de bron van deze informatie hieronder terug:

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.