NEWS Reportages WEDSTRIJDEN

Prattes en Ter Avest winnen Qualifier TIGLON Series!

De laatste TIGLON Qualifier van 2017 zit erop! Bijna 400 mannen en 300 vrouwen hebben meegedaan aan de drie pittige kwalificatie workouts van de TIGLON Series. De top 32 mannen en de top 24 vrouwen gaan door naar de laatste competitiedag van 2017 op 12 november. 

Vrouwen
Anna Prattes maakte tijdens de vorige competitiedag al een zeer sterke indruk door op de eerste plaats te eindigen. Nu bewijst ze maar weer dat dit geen eenmalige actie was, want ook tijdens de laatste kwalificatieweek is Anna op de eerste plaats geëindigd! Ook Annemieke van der Waals en Karin Weijgers maken hun favorietenrol waar door op de tweede en derde plaats te eindigen. Dit belooft een spannende strijd om de overwinning te worden!

Een grote verrassing is de nummer 4 bij de dames: Eline Vos! Eline Vos is pas 17 jaar en weet zich nu al te mengen tussen de elite dames. Eline had zich dit jaar bijna gekwalificeerd voor The CrossFit Games in de leeftijdscategorie 16-17 jaar. Helaas kwam ze uiteindelijk 7 plekken te kort. Maar dit is dus zeker een dame om in de gaten te houden de komende jaren!

Mannen
Bij de mannen waren de verschillen ontzettend klein tijdens kwalificatieweek 3. De grote favoriet Elwin ter Avest wist uiteindelijk toch de qualifier te winnen. Maar Danny ter Bork zat hem op de hielen. Danny is met maar één punt verschil tweede geworden! Weer één punt daarachter is Thorsten Bruning op de derde plaats geëindigd. Hoewel Elwin de eindoverwinning haast niet meer kan ontglippen, zal het er wel om spannen wie de derde competitiedag gaat winnen!

Overall competitie
Na de derde en laatste competitiedag op 12 november zullen we weten welke atleten de overall winnaars zijn van het seizoen 2017. Vooral bij de dames wordt dit nog een spannende strijd. Karin Weijgers en Charlotte Maris staan momenteel op de eerste en tweede plaats, maar de verschillen zijn klein. Wie weet komt Annemieke van der Waals ook nog wel in aanmerking voor de titel!

Bij de mannen is de strijd om de overall competitie minder spannend. Elwin ter Avest heeft al een grote voorsprong opgebouwd op de nummer 2 Thorsten Bruning. Tussen Thorsten (nummer 2) en de nummer 3 Stan van IJzerdoorn zal het nog wel spannend gaan worden! In ieder geval zal de strijd om overwinning van de derde competitiedag wel weer een mooie wedstrijd worden!

De derde competitiedag zal gaan plaatsvinden op 12 november in de Brabanthallen. Kom jij ook?

Photocredits: Van Daal Foto & Film

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.