Latest NEWS VIDEO's WEDSTRIJDEN

Sanne Bijleveld wint NK Weightlifting 2018

Afgelopen zaterdag vond het NK Weightlifting 2018 plaats bij Unscared CrossFit. De beste weightlifters uit het land mochten zaterdag gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen. Onder de gewichtheffers deden, zowel bij de heren als bij dames, een heel aantal crossfitters mee.

Tijdens een gewichthefwedstrijd krijgen atleten 3 kansen om hun beste snatch neer te zetten en daarna 3 kansen voor een zo hoog mogelijke clean and jerk. De atleet met de hoogste totaalscore wint.

Vrouwen
Bij de vrouwen waren er zeven verschillende gewichtsklassen. Sanne Bijleveld heeft zowel de titel in haar gewichtsklasse -63 kg gewonnen als het overall klassement! Sanne is dus de nieuwe Nederlands Kampioen gewichtheffen bij de vrouwen! 

Sanne begon met een snatch van 68 kg, daarna 71 kg en als afsluiter 72 kg. Alle snatches wist ze te ‘raken’.

Voor de clean and jerk opende Sanne met 86 kg, vervolgens 89 kg en als laatste 92 kg. De 92 kg clean and jerk was gelijk een nieuw PR voor Sanne!

Monique Kleinstapel is overall op de tweede plaats geëindigd en Iris Groeneveld is derde geworden. 

Mannen
Bij de mannen heeft Karen Tovmasjan het NK Weightlifting gewonnen. Karen opende de snatch met 135 kg, gevolgd door een snatch van 140 kg. Hij sloot af met een snatch van 143 kg. Bij de clean and jerk begon Karen met een lift van 166 kg, gevolgd door 170 kg. Karen miste z’n laatste lift van 175 kg.

De tweede plek overall ging naar Enzo Kuworge. Robert van den Hof, velen zullen hem kennen van We Lift, eindigde op de derde plaats.

Crossfitter Jeremia Kortmann is de nieuwe Nederlands Kampioen geworden in zijn gewichtsklasse -77 kg. 

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.