CROSSFIT GAMES Latest NEWS Reportages The Online Qualifier WEDSTRIJDEN

Uitslag officieus: Twee Nederlandse masters naar The CrossFit Games 2019!

The Agegroup Online Qualifier zit erop. Na The Open mochten de beste 200 masters en teens vanuit elke leeftijdscategorie meedoen aan The Online Qualifier. Afgelopen donderdag op vrijdagnacht werden 5 pittige workouts bekendgemaakt. Alle atleten hadden tot maandag op dinsdagnacht 01:00 uur de tijd om hun scores in te leveren.

Voorgaande jaren gingen de beste 20 masters en teens uit elke leeftijdscategorie door naar The CrossFit Games. Dit jaar kwalificeert alleen de top 10 zich voor The CrossFit Games. De uitslagen zijn nog niet officieel, maar zoals het er nu naar uitziet, hebben twee Nederlandse master atleten zich gekwalificeerd voor The CrossFit Games! De komende weken worden de workoutvideo’s van de top 25 uit elke leeftijdscategorie beoordeeld. Daarna wordt de uitslag officieel.

Marion Valkenburg – 2e plaats
Marion doet dit jaar voor het eerst mee in de leeftijdscategorie 55 – 59 jaar. Na de bekendmaking van The Online Qualifier workouts miste ze vooral de zware gewichten, zei ze. Desondanks heeft ze 2 van de 5 workouts gewonnen en is ze op de tweede plaats geëindigd. Op de eerste plaats staat de Canadese Laurie Meschishnick. Zij is niet buiten de top 2 geëindigd tijdens alle workouts!
Als de uitslag officieel wordt, zal dit voor Marion haar zesde tripje naar The CrossFit Games worden!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Marion Valkenburg (@marionvalkenburg) op

Marcha van Glaanen Weijgel
Marcha stond vorig jaar voor het eerst op The CrossFit Games. In de leeftijdscategorie 50 – 54 jaar eindigde zij toen als 5e. Na het zien van The Online Qualifier workouts wist ze dat ze erg haar best moest gaan doen om in de top 10 te eindigen en zo een spot te verdienen voor The CrossFit Games. Voorlopig ziet het er positief uit voor Marcha, want zij staat nu precies op de 10e plaats! De derde workout (workout met muscle ups en shoulder-to-overhead) wist ze het beste te doen en eindigde ze als 5e.

Voor beide dames blijft het voorlopig nog even spannend. Allereerst worden de workoutvideo’s bekeken en pas dan wordt de uitslag officieel. Nog even afwachten dus!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Marcha van Glaanen Weijgel (@grannyfromtheblock) op

Naast Marion en Marcha mochten er nog meer Nederlandse masters en ook teens meedoen aan The Online Qualifier. De Nederlanders hebben als volgt gepresteerd:

Masters 50 – 54 jaar
Marcha van Glaanen Weijgel (CrossFit Flames XL) – 10e
Dutch Steutel (Paradis CrossFit Venice) – 67e
Vincent Diephuis (CrossFit Scheveningen) – 81e
Sandro Deledda (CrossFit Posterus) – 89e
Edme Loe a Foe (CrossFit Punt Uit) – 90e

Masters 55 – 59 jaar
Marion Valkenburg (CrossFit Vlaardingen) – 2e

Masters 60+
Joke Dikhoff (CrossFit Newstyle) – 49e
Nannie Putters (CrossFit Newstyle) – 62e
Rob Wanders (CrossFit Tiel) – 79e

Teens 14 – 15 jaar
Jort te Hoeve – 64e
Indy Diks (CrossFit Uphold Dongen) – 79e
David Wilms – 82e
Luuk Hoogeveen (CrossFit Nieuw Vennep) – 152e

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.