CROSSFIT GAMES Latest NEWS Reportages The Open WEDSTRIJDEN

Update: Het Nederlands Leaderboard na 18.3

The Open 18.3 is voorbij. Dit betekent dat we alweer over de helft zijn van The Open 2018. Nog maar twee weken en dan weten we welke atleten er door zijn naar The Regionals en The Online Qualifier. The Open 18.3 was een pittige workout, met maar liefst 800 double unders! Ook zagen we voor de eerste keer zowel bar muscle ups als ring muscle ups in één workout naar voren komen. Zodra de muscle up in een Open workout zit, wordt er gelijk een gat geslagen tussen de beste atleten en de rest. Hoe staan de Nederlanders er nu voor op het leaderboard? 
Het leaderboard is nog niet officieel. De scores kunnen tot woensdagnacht gevalideerd worden door de box-eigenaren.

Allereerst een shout out naar Josh Bridges en Dakota Rager. Zij hebben als enigen The Open 18.3 gefinisht! Dakota Rager finishte in een tijd van 13:25. Josh Bridges was net binnen de time-cap klaar in een tijd van 13:59. 

Elite mannen
De beste Nederlander op 18.3 is Sven Verheul. Sven heeft als enige Nederlander een score in de 800 neergezet. Hij behaalde 801 reps. Zijn score was in Europe Central goed voor een 19e plek. Thorsten Bruning en Jeremy Reijnders staan nu op een gedeelde eerste plaats in de Nederlandse ranking.

Elite vrouwen
De Nederlandse dames hebben het erg goed gedaan op 18.3. Belinda Bekker zette de beste score, 693 reps, neer van Nederland. Deze score was goed voor een 6e plek in Europe Central! Leonie Henrich volgde Belinda op de voet met 691 reps. Met deze score staat Leonie weer in de top 20 van Europe Central. Momenteel staat zij op de 18e plaats.  

 

Een bericht gedeeld door Leonie Henrich (@leonie_cf) op

Op plaats 30 t/m 40 van Europe Central zien we nog vier Nederlandse dames terugkomen. Nienke van Overveld staat momenteel 30e. Vlak achter haar op plaats 31 staat Esther Wiersma. Esther Wiersma doet het opvallend goed en presteert de gehele Open al heel constant.  
Belinda Bekker is ook bezig met een inhaalslag. Zij staat momenteel op plaats 33 van Europe Central. Na The Open 18.2 gaf Belinda aan te kampen met een rugblessure. Het is nog even afwachten in hoeverre deze blessure haar in de weg gaat zitten tijdens 18.4 en 18.5. Op plaats 36 staat Brenda van Zaanen-Koolhaas
De top 20 kwalificeert zich uiteindelijk vanuit Europe Central voor The Europe Regionals. Deze dames zullen nog flink aan de bak moeten om een spot voor de Regionals als individu te bemachtigen.

Masters en Teens
Erwin van Beek heeft een goede inhaalslag gemaakt na 18.3. Hij staat in zijn categorie 45-49 jaar momenteel op de 27e plaats. Erwin van Beek heeft zowel in 2013 als in 2014 op The CrossFit Games gestaan als master in de categorie 40-44 jaar. Gaat het hem dit jaar opnieuw lukken om naar The Games te gaan?

Marcha van Glaanen-Weijgel staat nog steeds op de eerste plek in haar leeftijdscategorie 50-54 jaar! Sterker nog, ze heeft ook een aardige voorsprong van 14 punten op de nummer 2. Marion Valkenburg had afgelopen week last van griep, toch staat zij op de 14e plaats in dezelfde categorie als Marcha: 50-54 jaar.

Ook Fons Werbata kruipt wat omhoog in het leaderboard. Hij staat na 18.3 op de 62e plaats in zijn leeftijdscategorie 50-54 jaar.

Rob Wanders heeft ook weer een sprong gemaakt in het klassement. Vorig week stond hij nog op plaats 46 van de wereld in zijn categorie 55-59 jaar. Na 18.3 staat hij op de 31e plaats wereldwijd!
Hetzelfde geldt voor Nannie Putters. Nannie Putters stond vorig week nog op plaats 32 van de wereld in de categorie 60+. Na 18.3 is zij gestegen naar plaats 27!

Jill Hermans, categorie 16-17 jaar, blijft heel constant presteren. Net als vorig week staat ze nog steeds op de 40e plaats van de wereld. The Open 18.3 was tot nu toe haar beste workout. Met 474 reps werd ze 36e van de wereld in haar categorie. 
Sterre Dillo, categorie 14-15 jaar, staat nu ook in de top 100. Na 18.3 staat zij momenteel op de 89e plaats.

Bij de masters en teens kwalificeert de top 200 zich voor The Online Qualifier. Hierboven noemen we alleen de beste en opvallende scores. 

Teams
Team Punt Uit doet het goed in de teams categorie. Vorig week stonden zij nog op een gedeelde 6e plaats. Na 18.3 staan zij op de 4e plaats in Europe Central. 
Team CrossFit Bink 36 doet ook goede zaken voor het klassement. Zij zijn gestegen naar de 23e plaats. Team CrossFit Twente staat op de 31e plaats. Uiteindelijk kwalificeert de top 15 teams zich voor The Europe Regionals.

 

That was funnnn!🙌🏼 Thanks everyone❤

Een bericht gedeeld door Karlijn (@karlijnettema) op

Donderdagnacht om 1 uur wordt The Open 18.4 bekendgemaakt. Kunnen de Nederlanders deze uitslagen vasthouden en/of verbeteren?

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.