CROSSFIT GAMES Latest NEWS Reportages The Open WEDSTRIJDEN

Update: Het Nederlandse Leaderboard na 18.5

Het zit erop! The Open 2018 is voorbij. De scores zijn nog niet officieel. Donderdag weten we welke Nederlandse atleten officieel gekwalificeerd zijn voor The Europe Regional en welke masters/teens gekwalificeerd zijn voor The Online Qualifier. Toch blikken we alvast terug op 18.5.

Elite mannen
Thorsten Bruning heeft op 18.5 de beste score bij de mannen neergezet: 153 reps. Thorsten is na 5 workouts op een gedeelde 2e plaats geëindigd in het Nederlandse klassement. De nummer 1 van The Open 2018 in Nederland is Jeremy Reijnders geworden. Jeremy is 55e van Europe Central geworden. Het verschil met Jeremy en de nummers 2 Thorsten Bruning en Sven Verheul is maar 1 punt.

Elite dames 
Bij de dames heeft Leonie Henrich de beste score van Nederland neergezet op 18.5. Met 160 reps is zij op deze workout 9e van Europe Central geworden. Leonie is de enige Nederlandse dame die zich, zoals het er nu naar uitziet, als individu voor The Europe Regional heeft gekwalificeerd. Leonie is 15e geworden van Europe Central. De top 20 gaat door naar The Europe Regional. Eerder gaf Leonie aan dat zij in principe met het team Punt Uit naar de Regionals zal gaan.
Brenda van Zaanen-Koolhaas is met 157 reps 2e geworden van Nederland op 18.5. Samen met Belinda Bekker is zij na 5 workouts op een gedeelde 2e plaats geëindigd in het Nederlandse klassement. In Europe Central is Brenda 25e geworden. Belinda is op een 29e plek geëindigd.

Masters en Teens
Bij de masters en teens gaat per leeftijdscategorie de top 200 door naar The Online Qualifier. Na The Online Qualifier kwalificeert uiteindelijk de top 20 zich voor The CrossFit Games. Hieronder benoemen we alleen de beste en opvallendste scores. Als alle scores officieel zijn, zullen we een overzicht met alle gekwalificeerde atleten publiceren.

Erwin van Beek (45-49 jaar) is als 24e door naar The Online Qualifier. Als hij The Online Qualifier net zo goed doet (het liefst nog iets beter natuurlijk) is de kans groot dat hij zich kan kwalificeren voor The CrossFit Games.

Marcha van Glaanen-Weijgel heeft haar 1e plek na 18.2 niet meer afgestaan. Marcha is in The Open 2018 1e geworden in haar leeftijdscategorie 50-54 jaar! Marion Valkenburg is in dezelfde categorie 14e geworden.

Bij de mannen 50-54 jaar is Fons Werbata is op de 51e plek van de wereld geëindigd. Ook Rob Wanders is ook 51e van de wereld geworden, maar dan één leeftijdscategorie hoger: 55-59 jaar. 
Joke Dikhoff is na 18.5 toch nog net boven Nannie Putters geëindigd. Joke is 38e geworden van de wereld in de leeftijdscategorie 60+. Nannie Putters volgt Joke op de voet met een 39e plaats.

Sterre Dillo, 14-15 jaar, heeft een plek binnen de top 100 kunnen handhaven. Zij is 88e geworden van de wereld. 

Bij de teens heeft Jill Hermans 16-17 jaar geen score meer ingevoerd voor zowel 18.4 als 18.5. Zij zal zich hierdoor niet kunnen kwalificeren voor The CrossFit Games dit jaar. Vorig jaar is zij 18e geworden op The CrossFit Games.

Teams
Team Punt Uit is met een 3e plaats in Europe Central eigenlijk al zeker van een kwalificatie voor The Europe Regional. Tuurlijk zullen zij ook de officiële scores afwachten. De grote vraag is met welke atleten ze naar The Europe Regional zullen gaan.

Team CrossFit Bink 36 is op de 22e plaats geëindigd. Team CrossFit Twente heeft de 31e plaats weten te handhaven.
De top 15 kwalificeert zich uiteindelijk voor The Europe Regional.

Donderdag zullen we, nadat alle scores officieel zijn, een overzicht publiceren met alle gekwalificeerde atleten voor The Europe Regional en The Online Qualifier.

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

One thought on “Update: Het Nederlandse Leaderboard na 18.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.