CROSSFIT GAMES Latest NEWS Reportages The Open WEDSTRIJDEN

Voorbeschouwing The Open 18.2

De tweede Open workout zit er alweer aan te komen: 18.2! In de nacht van donderdag op vrijdag om 2.00 am wordt The Open workout 18.2 bekendgemaakt. Na de bekendmaking gaan Patrick Vellner (nummer 3 van The Crossfit Games 2017) en Noah Ohlsen (nummer 4 van The Crossfit Games 2017) het live tegen elkaar opnemen.
Wat hebben de twee heren met elkaar gemeen en wat kunnen we verwachten voor 18.2? Allereerst een korte intro over de twee heren:

Patrick Vellner
Patrick Vellner is 27 jaar en komt uit in de Canada East Regional. Patrick is een fulltime student. Hij studeert chiropractic in Toronto Canada. In het verleden heeft Patrick verschillende sporten beoefend. In 2015 stond hij voor het eerst op The CrossFit Games met het team CrossFit Plateau 2. In 2016 en 2017 is hij beide keren 3e geworden op The CrossFit Games. Vorig jaar eindigde Patrick in The CrossFit Open op de 11e plaats.

Noah Ohlsen
Noah Ohlsen is 26 jaar oud en komt uit in de South East Regional. Noah is een viervoudig CrossFit Games atleet. Noah doet sinds 2010 aan CrossFit, daarvoor deed hij aan waterpolo. In 2014 stond Noah voor het eerst op The CrossFit Games. Vorig jaar zette hij zijn beste prestatie neer op The Games: 4e plaats. Noah Ohlsen doet het altijd erg goed in The Open. Vorig jaar eindigde hij als 2e in The Open. In 2016 wist hij zelfs The Open te winnen.

Patrick Vellner vs Noah Ohlsen
Als we de resultaten van beide heren van The CrossFit Games 2017 naast elkaar leggen, dan zien we dat beide heren goed scoren op de events waarbij gymnastics en weightlifting gecombineerd worden. Ook doen ze het beide goed op strongman workouts.

Voorspelling 18.2
Ook in The Open zien we dat Noah Ohlsen en Patrick Vellner dichtbij elkaar eindigen in workouts waarbij gymnastics en weightlifting gecombineerd worden. In The Open 16.2 (workout met toes to bars, heavy cleans en double unders) eindigde Noah Ohlsen als 9e wereldwijd en Patrick Vellner als 12e.
Ook tijdens The Open 17.2 (workout met dumbbell walking lunges, power clean, toes to bars en bar muscle ups) eindigde Noah Ohlsen op de 5e plaats en Patrick Vellner als 2e.

Wordt 18.2 een workout met muscle ups en snatches? Of wordt 18.2 een workout met een strongman-element, aangezien Dave Castro aangaf dat The Open dit jaar anders zal zijn dan andere jaren. Beide heren zijn immers goed in strongman workouts. Dit jaar eindigden ze op The Games op een 4e en 5e plaats tijdens de workout ‘Strongman Fear’.
Zal 18.2 een workout worden met yoke walk en handstand walk?

Ook voor deze week heeft Dave Castro ons weer een hint gegeven:

 

#18point2

Een bericht gedeeld door Dave Castro (@thedavecastro) op

The Open 18.2 wordt in ieder geval een ‘burner’!

Donderdag op vrijdagnacht wordt 18.2 bekendgemaakt om 2.00 am. The Open Live Announcement is te volgen via de Facebookpagina van The CrossFit Games of via de site games.crossfit.com.

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

One thought on “Voorbeschouwing The Open 18.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.