CROSSFIT GAMES Latest NEWS Sanctioned Events WEDSTRIJDEN

Wereldtop in actie tijdens The Rogue Invitational

Is The Rogue Invitational de nieuwe CrossFit Games? Dit weekend is The Rogue Invitational in Ohio (VS). De verwachtingen zijn hooggespannen voor dit sanctioned event. Er doen veel bekende namen mee. De workouts beloven spectaculair te worden. Kortom, een aanrader om te gaan kijken dit weekend. Hopelijk wordt het event online ook goed neergezet. The Rogue Invitational is live te volgen vanaf Facebook, YouTube en roguefitness.com.

Groot aantal bekende (oud)atleten
Er verschijnt een erg sterk deelnemersveld aan de start van The Rogue Invitational. Ook zijn er een aantal speciale atleten ‘legends’ uitgenodigd om mee te doen. Zij doen 4 van de 8 workouts en zullen in een aparte serie starten.

Bij de dames doet The CrossFit Games Champion Tia-Clair Toomey mee, maar ook de topatleten Katrin Davidsdottir, Annie Thorisdottir, Sara Sigmundsdottir, Sam Briggs en Laura Horvath staan aan de start.
Voor degenen die al langer de CrossFit top op de voet volgen, doet er een oude bekende mee; namelijk Julie Foucher (één van de legends). Julie Foucher is viervoudig CrossFit Games atlete. Tijdens haar Games deelname is ze nooit buiten de top 5 geëindigd. 

Ook bij de mannen doet ‘The Fittest on Earth’ Mathew Fraser mee. Daarnaast verschijnen bekende namen als Patrick Vellner, Noah Ohlsen, Lukas Hogberg en Ben Smith aan de start. Een paar van de legends bij de mannen zijn: Jason Khalipa (CrossFit Games Champion 2008), Dan Bailey, Chris Spealler en Matt Chan.

Schieten als workout
Aankomend weekend staan er 8 workouts op het programma voor de atleten. Eén van de workouts bevat voor de allereerste keer in een CrossFit competitie: schieten. Met de C2 Biathlon wordt de Olympische wintersport biathlon nagebootst. De atleten starten met 40/30 cal op de ski erg, daarna zullen ze op een target moeten schieten. De atleten moeten zowel liggend als staand op targets schieten. Missen ze een target dan wacht hen een penalty.

Dit zijn alle workouts voor de individuen:

Prijzengeld
The Rogue Invitational heeft een enorme prijzenpot. Bij de individuen winnen de nummers 1 t/m 10 een geldbedrag. De winnaars verdienen $50.000 (en een spot voor The CrossFit Games). De nummers 2 krijgen $35.000 en de nummers 3 ontvangen $25,000. Bij de teams winnen de nummers 1 t/m 8 prijzengeld. Het beste team wint $20.000, de nummer 2 ontvangt $12.500 en de nummer 3 krijgt $10.000. Daarnaast ontvangen de nummers 1 t/m 3 per event nog een geldbedrag.

Tijdschema
The Rogue Invitational vindt plaats in Ohio (VS). Dit betekent een tijdsverschil van 6 uur.
Dit zijn de Nederlandse tijden van de elite individuele atleten:

Zaterdag:
Workout 1 (GoRuck) mannen: 16.45 uur
Workout 1 (GoRuck) vrouwen: 17.15 uur
Workout 2 (The Mule) mannen: 18.15 uur
Workout 2 (The Mule) vrouwen: 19.00 uur
Workout 3 (Chipper) mannen: 21.00 uur
Workout 3 (Chipper) vrouwen: 22.00 uur
Workout 4 (Amanda.25) mannen: 01.00 uur (zaterdag op zondagnacht)
Workout 4 (Amanda.25) vrouwen: 01.30 uur (zaterdag op zondagnacht)

Zondag:
Workout 5 (C2 Biathlon) vrouwen: 15.15 uur
Workout 5 (C2 Biathlon) mannen: 16.00 uur
Workout 6 (Cyclone) vrouwen: 18.15 uur
Workout 6 (Cyclone) mannen: 18.30 uur
Workout 7 (Snatch and press) vrouwen: 21.30 uur
Workout 7 (Snatch and press) mannen: 22.15 uur
Workout 8 (Squat clean ladder) vrouwen: 23.00 uur
Workout 8 (Squat clean ladder) mannen: 23.30 uur

Check voor het gehele tijdschema: roguefitness.com

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.