TRAINING Trainingstips

Word beter in wall balls!

Wall balls, voor de meesten geldt: je vindt ze helemaal top of je vindt ze verschrikkelijk. Vooral de langere mensen verheugen zich vaak op een workout met daarin wall balls. De kleineren onder ons of mensen bij wie de enkelmobiliteit niet helemaal top is daarentegen juist niet. Toch kan je er niet omheen als je regelmatig CrossFit, daarom 5 handige tips om beter te worden in wall balls.

1. Sta op de juiste afstand van de muur
Bij wall balls is het belangrijk om een goed ritme te hebben. No reps zijn zonde en je verbruikt minder energie als je een constant ritme kan aanhouden. De afstand die jij van de muur afstaat is daarvoor bepalend. Sta je te dicht op de muur dan is de kans groot dat je het target mist en je de bal enkel in de lucht gooit. Sta je te ver van de muur dan moet je de bal verder gooien. Dat kost zowel meer tijd als energie. 
Voor het bepalen van de juiste afstand is een armlengte tussen jou en de muur voor de meesten een goede richtlijn.

2. Geef je armen rust
Velen houden hun armen, gedurende de wall balls, bijna volledig gestrekt boven hun hoofd. Je armen zullen minder snel verzuren als je na iedere worp je armen kort laat zakken. Ga maar eens na hoe snel je armen zwaar aanvoelen als je iets boven je macht doet.

3. Draag lifters
Zeker als je mobiliteit nog niet helemaal top is, zal je veel voordeel ervaren van je gewichthefschoenen tijdens wall balls. Lifters geven je net wat extra mobiliteit in de bottom-positie van je squat.

4. Laat in je rust de wall ball niet vallen op de grond
Wil je in een workout tijdens de wall balls even rusten, laat de bal dan niet vallen op de grond, maar klem de bal tussen jou en de muur of paal in. Hierdoor hoef je niet steeds bal van de grond te cleanen, maar kan je gelijk verder gaan met de wall balls. Het is sneller en het bespaart energie.

5. Gebruik in trainingen een zwaardere wall ball
Dit is vooral een handige tip als je ook aan wedstrijden doet. Het gewicht van de wall ball is in wedstrijden meestal 9/6 kg. Als jij in trainingen regelmatig een zwaardere wall ball gebruikt, zullen de wall balls tijdens de wedstrijd lichter aanvoelen dan je normaal gewend bent (mentaal is dit ook fijn).

Heb je nu zin om je wall balls te oefenen? Girls WOD Karen is de perfecte workout daarvoor:

150 Wall balls for time.

Succes!

Photocredits titelfoto: Barbellphotography

WOD Athletes
Het online CrossFit platform van Nederland! Met alle laatste nieuwtjes uit de CrossFit wereld. Informatieve tips en tricks, video's en nog veel...
http://wodathletes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.